Estetiska programmet på Rytmus gymnasium Örebro

Estetiska programmet på Rytmus ger en bred grund att stå på. Programmet passar dig som vill ha en kreativ gymnasietid samtidigt som du vill hålla dörrarna öppna för vidare studier efter studenten. Inom Estetiska programmet i Örebro erbjuder vi inriktningen Musik, du kan läsa mer om grenarna här.

På Rytmus Musikgymnasium får du chansen att ägna dig åt ditt intresse på skoltid och efter gymnasieexamen har du grundläggande högskolebehörighet. Det betyder att du kommer ha möjlighet att söka in till en rad olika universitets- och högskoleutbildningar.

Elev på Estetiska programmet sjunger.

Estetiska programmet med inriktning Musik

Här på Rytmus Musikgymnasium i Örebro kan du läsa det Estetiska programmet med inriktning Musik. Inom inriktningen har vi fyra olika grenar. Efter programmet har du både högskolebehörighet och möjligheten att studera vidare på högskola och universitet.

Efter Estetiska programmet

På Estetiska programmet är det också möjligt att bredda sin högskolebehörighet genom att välja till exempelvis mer matematik eller språk i individuella valen. Individuella valen är två kurser om 100 poäng vardera som ingår i poängplanen. Där kan du välja själv vad du vill läsa.

Med en grundläggande högskolebehörighet är du exempelvis behörig att läsa vidare till jurist och inom många kreativa yrken. Lägger du till Matte 2 i individuella valen öppnas fler dörrar och du blir behörig till bland annat samhällsvetare, psykolog och personalvetare. Om du även lägger till Naturkunskap 2 kan du läsa vidare till sjuksköterska och fysioterapeut.

För dig som istället vill fortsätta med musiken kan Rytmus Musikgymnasium vara första steget i din musikaliska karriär. Här kan du skaffa dig kontakter redan under gymnasietiden. Du får också mycket träning inom just din gren, både på scen och i skolan.

En lärare hjälper en elev i ett klassrum.

Besök oss

Är du nyfiken på Rytmus? Besök oss på Öppet hus eller på en Prova på-dag så får du se våra lokaler, lära dig mer om vår skola och känna på Rytmusandan.