×
 

Livenight

I årskurs tre gör eleverna på Rytmus en musikfestival som heter Livenight. Här får eleverna användning av allt de har lärt sig under åren genom att skapa en egen akt med precis den musik som de brinner för. De flesta gör det som sitt gymnasiearbete.

Under Livenight är eleverna inte bara artister utan även arrangörer. Även produktionen vid samtliga scener (ljud & ljus) rattas av våra musikproducentelever. Eleverna ansvarar också för marknadsföringen av Livenight. De producerar allt från crewtröjor, affischer och VIP-kort till livestreaming, scengrafik, foto och film. Livenight och förberedelserna inför det blir träning i entreprenörskap, arrangemang och liveuppträdanden.

Livenight på Rytmus

Upplev livenight

Du kan själv få uppleva Livenight på alla Rytmus skolor under våren. Håll utkik efter datum här eller på vår Instagram. Välkommen!

Livenight - step by step

Lärarna och eleverna gör en övergripande planering

Eleverna börjar sin individuella planering kring det musikaliska innehållet

Alla jobbar med att planka (skriva noter/ackordskisser) låtarna

Repetitionerna börjar!

5

Planering och bokning av giglokal och själva eventet

Finslip på slutliga repetitioner

Rodd, rigg och genrep

Livenight!

Festival på Rytmus, Amanda

"Livenight är verkligen det stora under gymnasietiden, att man fick göra sin egna akt och stå på egna ben. Det var också väldigt roligt och utvecklande att man fick arrangera festivalen tillsammans med sina klasskamrater"

Amanda,
Rytmus alumni