×
 

Live Night

I årskurs tre gör eleverna på Rytmus en musikfestival som heter Live Night. Här får de användning av allt de lärt sig under åren genom att skapa en egen akt med precis den musik som de brinner för. Många gör det som sitt gymnasiearbete.

Under Live Night är eleverna inte bara artister utan även arrangörer. Produktionen vid samtliga scener (ljud & ljus) rattas av musikproducenteleverna. Eleverna ansvarar också för marknadsföringen. De producerar allt från crewtröjor, affischer och VIP-kort till livestreaming, scengrafik, foto och film. Live Night och förberedelserna inför det blir träning i entreprenörskap, arrangemang och liveuppträdanden.

En grupp elever framför en låt på en scen ljussatt med lila och rosa ljus.

Upplev Live Night

Live Night 2023 är fredag den 31 mars kl. 17 till sent! Vi håller till i skolan på Rudbecksgatan 56. Håll utkik på vår Instagram för mer information om eventet!

Live Night - step by step

 1. 1.

  Lärarna och eleverna gör en övergripande planering

 2. 2.

  Eleverna börjar sin individuella planering kring det musikaliska innehållet

 3. 3.

  Alla jobbar med att planka (skriva noter/ackordskisser) låtarna

 4. 4.

  Repetitionerna börjar!

 5. 5.

  Planering och bokning av giglokal och själva eventet

 6. 6.

  Finslip på slutliga repetitioner

 7. 7.

  Rodd, rigg och genrep

 8. 8.

  Live Night!

Elev sjunger i en mikrofon under ett framträdande på en scen.
 • "Live Night är verkligen det stora under gymnasietiden, att man fick göra sin egna akt och stå på egna ben. Det var också väldigt roligt och utvecklande att man fick arrangera festivalen tillsammans med sina klasskamrater"

  Amanda Rytmus alumni