Program

Här kan du se vilka program som finns på Rytmus i Örebro

Välj den inriktning du är intresserad av

Estetiska programmet - Musik - Singer/Songwriter

Som singer/songwriter är huvudinriktningen sång med gitarr och/eller piano som komp-instrument. Det är skrivande och framförande av din egen musik som står i centrum och du får öva dig att skriva för många olika sammanhang. Du samarbetar ofta med produktionseleverna på skolan, vilket resulterar i både konserter och inspelningar.

  • Läs mera

Estetiska programmet - Musik - Instrument och Sång

Fokus ligger på ditt huvudinstrument och att spela eller sjunga i ensembler. Du arbetar med många olika musikstilar, till exempel “RnB”, ”Latin” eller “Blues”. Du får enskild undervisning varje vecka och under de tre åren utvecklar du ditt musicerande, så att du hittar ett eget ut- tryck. Möjligheten att vara med i olika ensembler ger dig bredd samt fördjupar dina musikteoretiska kunskaper. Det ska kännas naturligt att stå på scen och du får många tillfällen att uppträda inför publik.

  • Läs mera

Estetiska programmet - Musik - Musikproduktion

Tonvikten är lagd vid att jobba med musikproduktion. Du spelar själv i ensembler inom många musikstilar och du får stort utrymme för din egen musikaliska kreativitet. Minst en större produktion och många mindre projekt genomförs varje år, framför allt med våra singer/ songwriters. I samband med skolans alla konserter kan du vara livetekniker och du har stora möjligheter att starta egna projekt.

  • Läs mera

Estetiska programmet - Musik - Estet/Sam

Detta är grenen för dig som har tänkt välja samhällsprogrammet och samtidigt vill utvecklas musikaliskt. Det estetiska programmet är alltid studieförberedande, men hur bred behörigheten blir beror på hur många behörighetsgivande kurser du läser. Vi har därför gjort valet enkelt för dig genom att lägga in kurser i programfördjupningen som öppnar upp flera framtida studievägar. Om du vill kan du även använda dina individuella val för att ytterligare bredda din behörighet eller använder du dem för att läsa fler musikkurser. Du kommer under alla tre åren läsa musikkurser såsom ensemble med körsång, musikteori, enskilda lektioner på ditt huvudinstrument eller sång. Du deltar i flera turnéer och konsertprojekt under åren.

  • Läs mera