×
 

Hoppa till innehållet
Tre elever spelar kort tillsammans på ett rött bord.

Om Rytmus Örebro

På Rytmus i Örebro får du tre härliga gymnasieår. Vi jobbar med att alla elever ska växa som personer och att du ska nå din fulla potential inom musik och andra studier. Våra erfarna lärare guidar och utmanar dig genom dina tre år. Efter din student kommer du ha genomfört spelningar, medverkat på Clinics och fått lära dig det senaste inom musikbranschen samtidigt som du har fått en gedigen grund – så du kan sätta sikte på ditt drömjobb eller utbildning!

Vår skola

Vi finns i nybyggda Eyra Center i centrala Örebro, på Rudbecksgatan 56. Här finns musikrum, inspelningsstudios, klassrum, grupprum, ja en mängd olika studiemiljöer och givetvis plats för paus och umgänge. Alla elever får enskild undervisning på sitt huvudinstrument och en MacBook Air som verktyg för sina studier. Många elever gillar också att umgås och musicera tillsammans utanför lektionstid.

Uppträd live

På Rytmus tycker vi att alla ska få stå på scenen och utvecklas. Därför får du som elev delta på konserter och i större projekt som en del av din utbildning. På så sätt får du både öva på din scenvana och lära dig hur konserter arrangeras.

Rytmusandan

På Rytmus Örebro lär du snabbt känna din klass och personal på skolan, och när eleverna själva beskriver skolan pratar de ofta om den fina gemenskap som finns här. Vi brukar kalla det för Rytmusandan. Det innebär att vi tar hand om varandra och vill varandra väl vilket också skapar en stor trygghet på skolan.

Tre elever sitter leende vid ett bord och vänder sina ansikten mot solen.
 • Antal elever på skolan

  100
 • Live Nights

  110

  Antal genomförda Live Nights på samtliga Rytmus skolor – vår egna musikfestival

Redo för framtiden efter Rytmus

 • Clinics

  Clinics är gästspel och föreläsningar med artister, musiker och andra verksamma inom branschen. På så sätt får du lära dig om branschen, av branschen.

  En elev blundar och spelar cello i en fotostudio.
 • Live Night

  Live Night är Rytmus årliga musikfestival som arrangeras av eleverna i årskurs 3. Det är en kväll fullspäckad med uppträdanden, show och fantastisk musik.

  En elev blundar medan hon sjunger i en mikrofon under en konsert.
 • Högskolebehörighet

  På Rytmus erbjuder vi det Estetiska programmet med inriktning Musik. Programmet tillåter dig att både fokusera på din musikalitet och dina studier.

  Två elever håller skrattande om varandra vid ett bord.

Vanliga frågor

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vår skola. Har du andra frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

 • Hos oss går det strax över 100 elever.

 • Närmaste hållplats är Behrn Arena.

 • Vi hyr in oss i idrottslokaler för olika ändamål i vårt närområde.

 • Vi har en matsal på första våningen som delas med LBS Kreativa Gymnasiet. Både elever och personal är väldigt nöjda med skolmaten! Den levereras till skolan av Sodexo som har flera restauranger på Örebro Universitet.

 • Ja, alla våra utbildningar ger grundläggande högskolebehörighet och möjligheten att studera vidare på universitet och högskola efter studenten. Under gymnasietiden ges även två individuella val där man kan bredda sin behörighet genom att exempelvis lägga till en kurs i matematik eller språk. Man kan också välja till fler musikkurser som individuellt val.

 • Ungefär hälften av alla lektioner är musikämnen.

Besök oss

Är du nyfiken på Rytmus? Besök oss på Öppet hus eller på en Prova på-dag så får du se våra lokaler, lära dig mer om vår skola och känna på Rytmusandan.