×
 

Livenight

I årskurs tre gör eleverna på Rytmus en musikfestival som heter Livenight. Här får eleverna användning av allt de har lärt sig under åren genom att skapa en egen akt med precis den musik som de brinner för. De flesta gör det som sitt gymnasiearbete.

Under Livenight är eleverna inte bara artister utan även arrangörer. Även produktionen vid samtliga scener (ljud & ljus) rattas av våra musikproducentelever. Eleverna ansvarar också för marknadsföringen av Livenight. De producerar allt från crewtröjor, affischer och VIP-kort till livestreaming, scengrafik, foto och film. Livenight och förberedelserna inför det blir träning i entreprenörskap, arrangemang och liveuppträdanden.

Livenight på Rytmus

Upplev livenight

Du kan själv få uppleva Livenight på alla Rytmus skolor under våren. Håll utkik efter datum här eller på vår Instagram. Välkommen!

Livenight - step by step

Akterna

Eleverna i årskurs 3 anmäler akter som de vill göra och börjar repetera.

Arbetsförmedling

Skolan startar en arbetsförmedling som ser till att alla elever har en syssla till Livenight. Det är allt från service, teknik, säkerhet, akter och marknadsföring.

Medieproduktion

Medieeleverna startar upp sin reklambyrå, de lägger upp en marknadsföringsstrategi och gör årets Livenight design.

Repetition

Eleverna som ska uppträda tränar på sina akter och får hela tiden stöttning från lärare.

5

Gruppdynamik

Alla som deltar får en kurs i gruppdynamik för att på bästa sätt kunna genomföra festivalen tillsammans.

Teoretisk festival

På skolan gör vi en teoretisk festival för att gå igenom alla punkter som behöver finnas på plats till den faktiska festivalen.

Utbildning

Teknikerteamet drillas i att fixa scener, ljud och ljus och säkerhetsteamet lär sig hur de ska agera på festivalen.

Final

Festivalen drar igång som en final på de tre år som eleverna har studerat. Här får de verkligen möjlighet att göra precis den typ av musik de brinner för.

Festival på Rytmus, Amanda

"Livenight är verkligen det stora under gymnasietiden, att man fick göra sin egna akt och stå på egna ben. Det var också väldigt roligt och utvecklande att man fick arrangera festivalen tillsammans med sina klasskamrater"

Amanda,
Rytmus alumni