Rytmus

Program

Här kan du se vilka program som finns på Rytmus i Stockholm

Välj den inriktning du är intresserad av

program-icon

Estetiska programmet - Musik - Singer/Songwriter

Skriv och sjung dina egna hits!

 

Visst är det kul med covers. Men inget slår känslan av att göra egna låtar, eller hur? Singer/ Songwriter är den perfekta grenen för dig som vill vässa din talang. Och den som gör den färdiga låten bäst på scen ska naturligtvis vara – du!

 

 

Att göra en bra låt är inte lätt. Ens för proffsen. Det kräver inte bara kreativitet och bra idéer utan också kunskap. Vi lär dig mer om musikteori, byggstenar som skapar rätt helhet, varför vissa ackord och toner låter så läckert tillsammans och hur man arrangerar för att maximera slutresultatet. Rösten är naturligtvis ett viktigt verktyg, men vi lägger också stort fokus på att du ska kunna kompa dig själv på gitarr eller piano. Och hur du ska fånga en publiks intresse när du uppträder med dina kompositioner. Ja, hur du bäst når ut med det du skriver på ett slagkraftigt sätt.

 

Du kan få möjlighet att spela in egna låtar, lära dig vad som behövs för att producera musik och hantera musikteknisk utrustning. Låtskrivande handlar trots allt om en kreativ process som börjar med några trevande toner men som ska landa i ett färdigt konstverk.

 

Både live och på platta. Men ingen låtskrivare är en ö. Denna gren ger individuell träning i ett större sammanhang. Du får också skapa musik tillsammans med andra, för olika typer av sammanhang och i alla tänkbara stilar. Det ger dig nya vyer och influenser – även om du redan hittat din egen personliga nisch!

  • Läs mera
program-icon

Estetiska programmet - Musik - Musikproduktion

Låt studion bli din hemmaplan

Ja, numera kan du bära med dig en studio var som helst. Mycket av det du behöver för att skapa musik på högsta nivå ryms i din dator. På Rytmus får du dessutom lära dig att hantera all utrustning i våra professionella studios.

 

 

Varför musikproduktion?

När du läser musikproduktion får du en bred och relevant kompetens inom musikbranschen – så som den ser ut idag. I rollen som musikproducent jobbar du ofta med produktioner och artister både vid den initiala skapandeprocessen i studio och även vid
framförandet live. Elever som kommer till Rytmus har olika bakgrund. Vissa har ett tydligt instrumentperspektiv, medan andra har arbetat sample-baserat och kanske börjat DJ:a. Men oavsett inriktning och vägval ska alla ha möjlighet att utvecklas och få utrymme för sin egen kreativitet. Därför inför vi nu möjligheten att ha dator som huvudinstrument.

 

Om grenen

På grenen Musikproduktion utvecklar du dina kunskaper i att använda samplers och sequencer i ensemble och studiomiljö. Du lär dig exempelvis inspelningsteknik av akustiska instrument, mixning och mastring. Vi producerar med din dator i moderna musikgenrer. Du gör ljuddesign både på och framför scen som ljudtekniker under våra konsertarrangemang. På Rytmus arbetar vi givetvis med ”State of the art”-utrustning, både vid studioproduktion och i ensemblesituationer. Alla elever får dessutom en bärbar dator av skolan – och alla relevanta programvaror som behövs för att skapa fantastisk musik!

  • Läs mera