Dina
tre år

Om Rytmus Stockholm

Kanske kliver du upp på Grammisgalans scen och håller tacktal. Kanske proddar du musik i en L.A.-studio. Kanske börjar du jobba som jurist eller entreprenör, och plockar upp gitarren först när du är ledig. På Rytmus får du ägna dig åt det du älskar – musiken, samtidigt som du håller högskoledörrarna öppna.

 

Morgondagens musik- och mediabransch ser jag varje dag på Rytmus.

- Lars Ljungman, rektor

Plugga estetiska programmet med inriktning musik

När du pluggar på Rytmus går du i samma klass som framtidens artister och musiker. Men också framtidens journalister, advokater, sjuksköterskor och entreprenörer, eftersom programmet är högskoleförberedande. Tillsammans delar ni kärleken till musiken och kreativiteten. Det gemensamma intresset med klasskompisarna gör att många Rytmuselever kallar skolan sitt andra hem. En inspirerande plats där du hittar ditt musikaliska uttryck, spelar i ensemble och går på motiverande lektioner. Och resten av inspirationen står våra gästföreläsare och inbjudna artister för.

Vocalmusiker/Vocal Group, Singer/Songwriter, Musikproduktion eller Instrument/Sång

På vårt Estetiska program med inriktning musik erbjuder vi fyra olika grenar. Vocalmusiker/Vocal Group för dig som vill bli en mångsidig sångare och hitta din röst genom sångteknik. Singer/Songwriter om du vill skriva låtar du sjunger själv, med gitarr eller piano som komp. Musikproduktion för dig som vill prodda i musikstudios eller bli ljudtekniker. Och Instrument/Sång om du vill fokusera på din sång eller ett instrument och hitta ditt musikaliska uttryck inom det. Du kan läsa mer om inriktningarna här [länk till Om program].

Plugga estetiska programmet med inriktning estetik och media

Du behöver inte kunna sjunga eller spela instrument för att få jobba med musik. På vår medieinriktning lär du dig istället att berätta med digitala verktyg som ljud och bild. Under dina tre gymnasieår skapar du grafisk design, musikvideor, radioreportage, promotionfoton och egna konstnärliga projekt.

Vi hoppas att du som elev på Rytmus Stockholm kommer att utnyttja möjligheterna vi som skola tillsammans med våra elever erbjuder under de tre år du går hos oss. Vi har genom åren sett otaliga exempel på samarbeten som fortsatt efter avslutad gymnasietid och som nått framgång såväl konstnärligt, musikaliskt som professionellt.

I en kreativ miljö i Kunskapsgallerian

Rytmus Stockholm ligger i Kunskapsgallerian i Nacka. Huset byggdes 2007 och de stora fönsterfasaderna ger en härligt ljus miljö. Tillsammans med andra skolor i huset delar vi ett café och lunchrestaurang, en mindre idrottshall med gym och ett hälsocenter med skolläkare, skolsköterska, skolpsykolog och kurator.

Inne hos Rytmus finns åtta ljudisolerade ensemblerum, fem digitala studios, instrument- och sångrum, en aula/klubbscen och datasalar med Mac-datorer. När du behöver pluggfokus kan du gå till Lungan – ett bibliotek, arbetsrum och studieverkstad. Här hjälper våra lärare dig med dina studier, och så kan du boka grupprum. Om du vill byta miljö ligger Dieselverkstaden precis intill skolan. Där finns Klätterverkstan, Astoria Biografer, en konsthall och ett bibliotek.

En drömskola för alla som älskar musik

Rytmus Stockholm i Kunskapsgallerian i Nacka har kallats en drömskola för alla som älskar musik. Här läser du det Estetiska programmet och väljer på två inriktningar: Musik, med fyra olika program, och Estetik och media. Oavsett vilket program du läser blir du högskolebehörig.