logo-rytmus

Dina
tre år

Om Rytmus Stockholm

Rytmus Stockholm är en unik plats för samarbeten. Vi har våra skräddarsydda lokaler i Sickla. Förutom vår studieverkstad Lungan, grupprum och undervisnings-salar finns åtta ljudisolerade ensemblerum och fyra digitala studios och våra medieelever har tillgång till en fotostudio.

Många av våra kompetenta lärare har karriärer och nätverk även utanför skolan. Det innebär ett stort plus för undervisningens branschförankring. Varje enskilt möte med lärare på skolan ska innebära ny lärdom för eleven, oavsett dess förutsättningar. Vi har dessutom höga värden när det gäller trivsel, trygghet och rekommendationsgrad.

 

Ansökan Rytmus fördighetstest

Välkommen till Rytmus Stockholm

Här vill vi att varje elev ska gå ifrån varje lektion med känslan av att ha lärt sig något nytt som eleven kan relatera till och ha nytta av i sitt framtida liv. Varje enskilt möte med lärare oavsett ämne ska vara en utmaning där elevens förutsättningar är plattformen för personlig utveckling.

”Morgondagens musik- och mediabransch ser jag på Rytmus i dag. Varje dag.”

– Lars Ljungman, rektor

Vi erbjuder unika möjligheter för de elever som väljer att tillbringa sin gymnasietid hos oss. Rytmus Stockholm är en unik plats för samarbeten, både musikaliska, teoretiska och marknadsföringsmässiga då vi har elever på flera inriktningar och fördjupningar där alla är specialiserade på just sitt område.

Inplanerade samarbeten i undervisningen såväl som spontana samarbeten elever emellan bygger viktiga sociala och professionella nätverk under åren på Rytmus och är till stor nytta för eleverna både under sin gymnasietid och i sina fortsatta karriärer.

Vår didaktiskt kunniga, legitimerade och engagerade lärarkår och skolans administrativa personal bidrar tillsammans med våra elever dagligen till detta fantastiska som är Rytmus Stockholm.

Så här söker du till Rytmus Stockholm

Plugga estetiska programmet med inriktning musik

När du pluggar på Rytmus går du i samma klass som framtidens artister och musiker. Men också framtidens journalister, advokater, sjuksköterskor och entreprenörer, eftersom programmet är högskoleförberedande. Tillsammans delar ni kärleken till musiken och kreativiteten. Det gemensamma intresset med klasskompisarna gör att många Rytmuselever kallar skolan sitt andra hem. En inspirerande plats där du hittar ditt musikaliska uttryck, spelar i ensemble och går på motiverande lektioner. Och resten av inspirationen står våra gästföreläsare och inbjudna artister för.

Vocalmusiker/Vocal Group, Singer/Songwriter, Musikproduktion eller Instrument/Sång

På vårt Estetiska program med inriktning musik erbjuder vi fyra olika grenar. Vocalmusiker/Vocal Group för dig som vill bli en mångsidig sångare och hitta din röst genom sångteknik. Singer/Songwriter om du vill skriva låtar du sjunger själv, med gitarr eller piano som komp. Musikproduktion för dig som vill prodda i musikstudios eller bli ljudtekniker. Och Instrument/Sång om du vill fokusera på din sång eller ett instrument och hitta ditt musikaliska uttryck inom det.

Du kan läsa mer om inriktningarna här Om programmen >

Plugga estetiska programmet med inriktning estetik och media

Du behöver inte kunna sjunga eller spela instrument för att få jobba med musik. På vår medieinriktning lär du dig istället att berätta med digitala verktyg som ljud och bild. Under dina tre gymnasieår skapar du grafisk design, musikvideor, radioreportage, promotionfoton och egna konstnärliga projekt.

Vi hoppas att du som elev på Rytmus Stockholm kommer att utnyttja möjligheterna vi som skola tillsammans med våra elever erbjuder under de tre år du går hos oss. Vi har genom åren sett otaliga exempel på samarbeten som fortsatt efter avslutad gymnasietid och som nått framgång såväl konstnärligt, musikaliskt som professionellt.

Musikproduktion på Rytmus

I en kreativ miljö i Kunskapsgallerian

Rytmus Stockholm ligger i Kunskapsgallerian i Nacka. Huset byggdes 2007 och de stora fönsterfasaderna ger en härligt ljus miljö. Tillsammans med andra skolor i huset delar vi ett café och lunchrestaurang, en mindre idrottshall med gym och ett hälsocenter med skolläkare, skolsköterska, skolpsykolog och kurator.

Inne hos Rytmus finns åtta ljudisolerade ensemblerum, fem digitala studios, instrument- och sångrum, en aula/klubbscen och datasalar med Mac-datorer. När du behöver pluggfokus kan du gå till Lungan – ett bibliotek, arbetsrum och studieverkstad. Här hjälper våra lärare dig med dina studier, och så kan du boka grupprum. Om du vill byta miljö ligger Dieselverkstaden precis intill skolan. Där finns Klätterverkstan, Astoria Biografer, en konsthall och ett bibliotek.

Elevhälsa

Elevhälsoteamet består förutom rektor av kurator, SYV, skolsköterska, specialpedagog samt speciallärare, alla anställda på heltid. Eleverna har också tillgång till skolläkare och psykolog.

Lungan kallas elevernas bibliotek, arbetsrum och studieverkstad.

Här kan du i lugn och ro, utan att bli störd av vare sig musik eller prat, arbeta med dina olika teoretiska ämnen. Till din hjälp finns datorer och viss litteratur som stöd och resurs i kunskapandet.

Under ca 16 timmar i veckan (se separat schema) finns det lärare i lokalerna som gör sitt bästa för att hjälpa just dig i dina studier. De finns där för din skull och ingen fråga eller svårighet är för ”knepig” för att ställas, så utnyttja möjligheten till stöd och support. Lärarna finns även där för att vara stöd i frågor som kan handla om studieteknik och motivation etc. rent generellt. På Rytmus vet vi att det finns många bitar i ”livspusslet” som behöver vara på plats för att goda förutsättningar för lärande skall uppstå.

Väljer ni att arbeta i grupp, diskutera och stötta varandra i era studier så gör ni det klokt! Att studera tillsammans är en av de mest effektiva inlärningsmetoder som finns. För detta ändamål har vi precis utanför Lungan en uppsättning specialskärmar som skapar 6 st ”mini-grupprum” och det finns även två grupprum vid sal 212 och 213. Även här ska det vara förhållandevis tyst eftersom allt musicerande och ljudskapande i huvudsak sker på plan 0 och plan 1.

Kom ihåg att du inte är ensam i dina studier. Din mentor är din närmsta kontakt vid minsta behov av stöd och till sin hjälp har de ett helt elevhälsoteam, ”Repan” och administrativ personal. Tillsammans arbetar vi alla för att Rytmus ska fortsätta vara en fantastisk skola för såväl teoretiska som estetiska studier.

 

Ansökan Rytmus fördighetstest

Rytmus Elevkår

Vi är en ideell förening som verkar på Rytmus Stockholm. Vår vision är att alla våra medlemmar ska få en så kvalitativ och rolig skoltid som möjligt. Detta genom att göra vårt yttersta för elevernas trivsel och välmående, genom lobbying, bildning, service och event. Vi anordnar bland annat insparksfest för de nya ettorna, pressar studentföretag för att få fram de bästa erbjudandena, samt jobbar för att göra skolan till en trevlig plats.

Rytmus Elevkår får pris!

Elevkåren

Glada elevkårsrepresentanter! Vid Sveriges Elevkårers årsmöte mottog Cecilia och Annabelle pris för ”Årets Samhällsinsats”. Priset fick Rytmus elevkår för sitt storartade arbete med att skapa en ny, trygg insparkskultur, och för att de genom aktiv lobbying motverkar trakasserier och skapar en skola för alla.  I juryn satt bland andra gymnasieminister Anna Ekström.

Grattis elevkåren!