×
 

Elev sjunger i stämmor

Om musikskolan

Varje lektion på Rytmus Musikskola är i minst 30 min. För de elever som vill utöka kursen är det också möjligt att få 60 minuters lektion/vecka. I ”Spela i band” kursen är lektionstiden 60 min/vecka.

Våra lärare anpassar alltid varje utbildning efter den nivå som eleven befinner sig på, då blir lärandet intressant, inspirerande och väldigt roligt.

Våra elevkonserter

För de elever som studerar hos oss och tycker om att spela live inför publik, erbjuds de att vara med och spela på Rytmus Musikskolas terminsavslutningar. Då får varje elev bjuda in sina anhöriga som publik. För de elever som inte känner för att vara med på scenen går det lika bra att bara äta bullar, dricka saft och lyssna på när kamraterna framför sin musik.

Våra kurser

Rytmus har välutrustade lokaler och det finns möjlighet att låna instrument för den som inte har möjlighet att ta med sitt eget.

Trummor. 30 min lektionstid/vecka. Vi erbjuder tre olika nivåer. Nybörjare, fortsättningskurs och avancerad.

Bas. 30 min lektionstid/vecka. Vi erbjuder en sammanhållen utbildning där vi startar från den nivån som du är på just nu.

Gitarr. 30 min lektionstid/vecka. Välj mellan akustisk gitarr eller elgitarr. Vi erbjuder tre olika nivåer. Nybörjare, fortsättningskurs och avancerad.

Keyboard. 30 min lektionstid/vecka. Vi erbjuder en sammanhållen utbildning där vi startar från den nivån som du är på just nu.

Piano. 30 min lektionstid/vecka. Vi erbjuder tre olika nivåer. Nybörjare, fortsättningskurs och avancerad.

Sång. 30 min lektionstid/vecka. Vi erbjuder fyra olika nivåer. Nybörjare, fortsättningskurs, avancerad och solosång.

Musikproduktion. 30 min lektionstid/vecka. Vi erbjuder två olika nivåer. Nybörjare och avancerad.

Spela i band. 60 min lektionstid/vecka. Varje deltagare får en anpassad undervisning efter egna önskemål. Vi bildar flera ”Spela i band”- grupper.

Pojke spelar gitarr

Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om Rytmus Musikskola. Du är varmt välkommen att höra av dig med ytterligare frågor eller funderingar.

 • Om läraren blir sjuk eller av annan anledning behöver ställa in en lektion så tas de lektionerna igen i slutet av terminen (inom skolterminen). Detta eftersom vi oftast inte har möjlighet att sätta in vikarier under kvällstid.

 • Terminspriser och anmälan kan du läsa om på Nacka kommuns hemsida och Nacka 24.

 • Nacka 24 informerar om sista uppsägningsdatum på Nacka kommuns hemsida. Ett gott tips är att säga upp platsen i god tid innan terminens slut.

 • Du skall alltid prata med Nacka kommun (Nacka 24) när det gäller frågor om fakturor etc. Vi på Rytmus ansvarar bara för undervisningen.

 • Du behåller alltid din fasta lektionstid till nästa termin om inget annat meddelas till dig.

 • Man kan inte ta med förälder eller kamrat in till lektionen (om det inte finns speciella skäl) men det går fint att sitta och vänta i skolan tills lektionen är klar.

 • Om eleven är sjuk så tas lektionen inte igen. Vi vill gärna att eleven kontaktar sin lärare så att vi vet att eleven inte står och väntar på skolan.

 • Ja vi har ganska fullt med elever och har begränsat med platser men vi kan oftast erbjuda en tid och som senare kan ändras till en bättre tid, när andra tider blir lediga.

 • Varje termin avslutas med en konsert. Du som vill uppträda får chansen att prova på att stå på en scen, eller bara att ha kul och lyssna på kamraterna. Kaffe, saft och bulle till alla. Då kan du också bjuda in dina föräldrar och kamrater.

 • Ja, vi anordnar konserter varje år då vi sätter ihop olika band efter elevernas önskemål.

 • Våra lärare är väldigt professionella och kan ge dig bra råd inför ditt instrumentköp.

 • Det är bra att ha tillgång till ett instrument hemma eftersom regelbunden övning är viktig för att kunna utvecklas på sitt instrument.

 • Du får låna gratis under lektionen men du kan inte hyra eller låna med instrumentet hem.

 • Du får handledning och hjälp med att programmera musik på dator.

 • Du kan välja emellan elgitarr, akustisk gitarr, elbas, trummor, piano, keyboard, musikproduktion eller sång.

 • Varje lektion är enskild och varar i 30 min.

Elev vid trumset

Börja hos oss?

All anmälan till våra kurser sker via Nacka 24. Där finns Rytmus som ett alternativ. Så fort en anmälan har skett så skickar vår administratör ett mejl med förslag på tider/veckodagar som är lediga för undervisning i respektive kurs.

Varmt välkommen till oss!

Har du frågor?

Om du har frågor om Rytmus Musikskola eller bara vill veta mer är du varmt välkommen att kontakta vår ansvariga administratör.