Clinic med THE MUDD CLUB

Den 30 November 2022

The MUDD CLUB är ett svenskt funkband och musikkollektiv som bildades våren 2020 och består bland annat av Jonathan Jaarnek Norén, Kajsa Borg, Mikael Bäck och Tobias Rydberg, Aston Farnell och Jonathan Lundberg.

”Efter att, i över tio års tid, i olika konstellationer och sammanhang spelat ihop föll det sig naturligt att samla alla under gemensam flagg och börja skriva originalmusik. Pandemin har varit bedrövlig, men också givit oss en riktig funderare på vad vi verkligen vill göra för någonting. Ur detta föddes idén om ett band där vi kan få skriva, producera och spela musik, precis som vi vill ha det. Vi fantiserade ihop och skapade en imaginär plats där vi kunde ”gå bananas”, vilket inspirerade till namnet, the MUDD CLUB.”

Inte helt förtjusta i att låsa sig vid endast en genre, pratar bandet hellre om att slänga ner allt man tycker om i en burk och skaka om. Den enda regeln är att det alltid måste finnas ett bra groove och svänga. Resultatet är en blandning av funk, soul och rock med tydliga influenser från 70- och 80-talet och giganter som Earth, Wind & Fire, Chaka Khan, Quincy Jones mfl. Nyligen har bandet släppt två singlar, ”5 AM Squad” och ”Something Real Good” och håller just nu på att jobba i studion på en platta som är planerad att släppas i början av 2022.

Kajsa Borg – sång

Jonathan Jaarnek Norén – sång

Mikael Bäck – klaviaturer

Aston Farnell – gitarr

Tobias Rydberg – bas

Jonathan Lundberg – trummor

Bandet The mudd club skrattar tillsammans backstage.

Vill du läsa mer om Clinics?