Clinic med Peter Morén

Den 14 December 2022

Peter Morén har sysslat med musik hela sitt liv och på heltid sen 2007. Fokus har alltid varit låtskrivande i olika former, till sig själv, till sitt band eller till andra artister och projekt. Peter började spela fiol som 7-åring men drogs snart till gitarr för att just kunna kompa sin egen sång i egna låtar, som en vanlig singer songwriter-kombo. Peter trakterar även andra instrument mer eller mindre bra men ser sig först och främst som sångare och låtskrivare även om han ibland ”bara” är musiker på gitarr eller bas bakom andra artister.

Helheten är det viktiga och personlighet och idéer är viktigare än rena tekniska skills ibland när en låt ska ramas in på rätt sätt.

Sedan 2000 har han varit en i Peter Bjorn and John som släppt nio fullängdsalbum och turnerat världen över många gånger, främst i USA.

Han har även släppt många soloalbum men också samarbetat med andra artister och kombinerar just nu alla egna projekt med låtskrivande för sig men också för andra artister. Omväxling förnöjer och även om artist karriären fortfarande är kärnan jobbar Peter brett med musik från melodi och text och riff till arr och produktion. På sistone även lite filmmusik.

När det gäller låtar till andra jobbar Peter gärna med alla möjliga genrer och stilar men som artist vill han gärna att det ska baseras på att det går att framföras själv eller med en mindre grupp musiker.

Välkommen till Rytmus

Peter Morén står framför en stenvägg.