Clinic med Hiphop-artisten Henric Edström.

Den 22 Februari 2023

Henric Edström, den 24 årige killen från Söderköping har haft ett succéår. Sedan första singeln år 2019 har han byggt upp en trogen publik, inte minst på sociala medier. År 2021 släppte Henric sitt första album ‘Från Källare Till Hörlurar’ och kort därefter kom genombrottet med låten “Bonaqua”, som idag har över 7 miljoner streams på Spotify, spelats på radio och nådde hela vägen till #12 på Spotify Top 50 Sweden.

Under hösten 2022 släppte han den efterlängtade singeln “Hot girls (dricker hotshots)” som snabbt fick stor uppmärksamhet, inte minst på TikTok där låten idag har över 10M views och över 6K creations från konton runt om i Norden. Låten hamnade direkt på Spotify Top 50 Sweden och klättrade snabbt upp på listorna.

“Jag gillar att göra upptempo partymusik. Det viktigaste för mig är att folk ska ha kul till min musik och både Bonaqua och Hot girls (dricker hotshots) är perfekt just för det.” säger Henric Edström.

Musiken har alltid varit närvarande i Henrics liv. Han är uppväxt i en familj som lyssnar på rock, men hiphop har alltid varit det han själv gillat och varit intresserad av. Han började spela trummor vid nio års ålder och gått i musikklass från tio års ålder till han tog studenten.

Idag skriver han och producerar sin musik själv. Låten “Bonaqua” spelades bland annat in i Henrics barndomsrum i Söderköping. Verserna spelades in i källaren och under täcket i Stockholm och “Hot Girls (dricker hotshots)” spelade han in hemma i sin lägenhet i Stockholm.

“Jag brukar göra allt själv. Jag är självlärd så jag har inte koll på reglerna eller hur man ‘ska’ göra. Jag kör på och utgår från att allt som låter bra, är bra. Det är så stort fokus på att allt ska vara så proffsigt hela tiden. Man behöver inte de bästa grejerna för att lyckas.”

Henrics musik är inspirerad av hans egna känslor, de känslor han har nu och känslor han känt tidigare. Musiken är även inspirerad av vänner och saker han varit med om sett. Men den största inspirationen är att folk ska må bra och ha roligt till hans musik.

“Jag kommer från en liten stad, ingen håller på med musiken jag håller på med. Det har sina för- och nackdelar, men jag hoppas att kunna inspirera fler personer att göra det dom älskar. Jag kommer fortsätta göra musik så länge jag tycker att det är kul. Målet är såklart att bli störst i Sverige, men jag vill ha kul medans jag gör det.”

Henric fortsätter att bemästra konsten att skapa låtar som höjer stämningen i alla miljöer, oavsett om det är hemma, på klubbar eller på radio, och hans unika sound och sätt att skriva väcker uppmärksamhet från lyssnare runt hela landet.

Stort välkommen till Rytmus

Henric Edström sitter på huk och tittar in i kameran.

Vill du läsa mer om Clinics?