Estetiska programmet på Rytmus gymnasium Malmö


Rytmus Musikgymnasium i Malmö och det Estetiska programmet ger en bred grund att stå på. Hos oss får du chansen att ägna dig åt ditt intresse på skoltid – och efter gymnasieexamen har du grundläggande högskolebehörighet. Du kommer ha möjlighet att söka in till en rad olika universitets- och högskoleutbildningar.

Det är också möjligt att bredda sin behörighet genom att läsa exempelvis mer matematik eller språk i individuella valen. Individuella valen är två kurser om 100 poäng som ingår i den ordinarie poängplanen. Där kan du välja själv vad du vill läsa.

Det Estetiska programmet passar dig som vill ha en extra kreativ gymnasietid men som samtidigt vill hålla dörrarna öppna för framtida studier.

Estetiska programmet med inriktning Musik

Här kan du läsa det Estetiska programmet med inriktning Musik. Inom inriktningen har vi fyra olika grenar. Efter programmet har du både högskolebehörighet och möjligheten att studera vidare på högskola och universitet.

Besök oss

Är du nyfiken på Rytmus? Besök oss på Öppet hus eller på en Prova på-dag så får du se våra lokaler, lära dig mer om vår skola och känna på Rytmusandan.