×
 

Hoppa till innehållet
Fyra elever tittar på varandra och skrattar under en konsert.

Om Rytmus Malmö

Du som tänker börja på Rytmus musikgymnasium i Malmö har gett dig själv möjligheten att utveckla ditt musikintresse samtidigt som du håller dörren öppen för alla möjliga studie- och yrkesbanor.

Vår skola

I en gammal tidningshall på Barkgatan fick vi 2010 möjligheten att bygga en helt ny skola från grunden. Kvarteren kring oss är fullspäckade med kultur. Bland våra grannar hittar du scenerna på Babel, Inkonst och Grand, såväl som Folkets Park, spelföretaget Massive, och biografen Panora – vilket öppnar för många spännande samarbeten.

Rytmus ligger tio minuters promenad från station Triangeln, ett stenkast från Möllevångstorget. Malmö är en av Sveriges hetaste musikstäder och en bra grogrund för eleverna, som ofta är ute och spelar.

Vi flyttar till Malmö Kreativa Campus

Till skolstart 2025 flyttar vi in i nya Malmö Kreativa Campus. Här får vi helt nya lokaler med bland annat musikstudios och ensemblerum. Campusets gemensamma ytor kommer vi dela med Designgymnasiet och LBS Kreativa Gymnasiet. Läs mer om campuset här.

Uppträd live

På Rytmus ska alla få chansen att stå på scen. Under dina tre år hos oss kommer du att få utvecklas som musiker, spela konserter, åka på turné, och ta del av Clinics där du träffar artister som håller dig uppdaterad på vad som händer i musikbranschen. Under ditt tredje år har du även möjlighet att starta ditt eget UF-företag.

Rytmusandan

På Rytmus Malmö lär du snabbt känna din klass och personal på skolan, och när eleverna själva beskriver skolan pratar det ofta om den fina gemenskap som finns här. Vi brukar kalla det för Rytmusandan.

Tre elever står i korridoren och leer mot kameran.
 • Antal elever på skolan

  180
 • Live Nights

  110

  Antal genomförda Live Nights på samtliga Rytmus skolor – vår egna musikfestival

Redo för framtiden efter Rytmus

 • Clinics

  Clinics är gästspel och föreläsningar med artister, musiker och andra verksamma inom branschen. På så sätt får du lära dig om branschen, av branschen.

  En elev blundar och spelar cello i en fotostudio.
 • Live Night

  Live Night är Rytmus årliga musikfestival som arrangeras av eleverna i årskurs 3. Det är en kväll fullspäckad med uppträdanden, show och fantastisk musik.

  En elev blundar medan hon sjunger i en mikrofon under en konsert.
 • Högskolebehörighet

  På Rytmus erbjuder vi det Estetiska programmet med inriktning Musik. Programmet tillåter dig att både fokusera på din musikalitet och dina studier.

  Två elever håller skrattande om varandra vid ett bord.

Vanliga frågor

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vår skola. Har du andra frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

 • Hos oss går det ca 180 elever.

 • Närmaste busshållplats ligger på Bergsgatan strax utanför skolan samt Triangelns tågstation 5 minuter från skolan.

 • Idrotten hålls på Friskis och Svettis lokal, ca 100 meter från skolan.

 • Vi äter i vår gemensamma lokal framför skolans scen. Mat med stor variation – alltid vegetariskt alternativ och salladsbord.

 • Ja, alla våra utbildningar ger grundläggande högskolebehörighet och möjligheten att studera vidare på universitet och högskola efter studenten. Under gymnasietiden ges även två individuella val där man kan bredda sin behörighet genom att exempelvis lägga till en kurs i matematik eller språk. Man kan också välja till fler musikkurser som individuellt val.

 • Som elev har du minst ca 10 timmar musikundervisning i veckan.

Besök oss

Är du nyfiken på Rytmus? Besök oss på Öppet hus eller på en Prova på-dag så får du se våra lokaler, lära dig mer om vår skola och känna på Rytmusandan.