En unik skola

Om Rytmus

Rytmus musikgymnasium är en unik skola där kreativitet och utbildning går hand i hand och där din utveckling står i centrum.  Hos oss kan du samtidigt som du satsar på din musik också skaffa dig en bred behörighet inför vidare studier.

25 år med Rytmus

Rytmus grundare var tre privatpersoner med musiker- och lärarbakgrund. Skolan låg då i Münchenbryggeriet i Stockholm. Vi hade redan från början fokus på afroamerikansk musik, såsom pop, rock, blues, jazz med mera.

Grundades

1993

Hur är det att gå på Rytmus?

På Rytmus musikgymnasium möts du av en inbjudande, kreativ och utvecklande miljö där du enkelt får kontakt med din omgivning och respekteras för den du är. Våra lärare är kunniga, kompetenta och engagerade och många av dem är aktiva inom musik- och mediebranschen.

På Rytmus har elever för vana att stanna kvar efter lektionstid då vi har stort förtroende för våra elever och erbjuder därför både generösa öppettider och tillgång till både lokaler och utrustning. Kort sagt: hos oss har du som elev möjlighet att förverkliga dina idéer när de faller på. Samla bara några kamrater, hitta ett rum och börja skapa!


Clinics

Rytmus är inte en skola där du lär dig massa teoretiska kunskaper av lärare som aldrig lämnat klassrummet. Våra lärare, som också är musiker, skivproducenter, kompositörer och arrangörer, förbereder dig på den verkliga musikvärlden. Och för att du ska få göra saker på riktigt anordnar vi clinics med gästföreläsare från musikbranschen. En clinic är en inspirerande workshop, där du inte sitter tillbakalutad och lyssnar på någons monolog, utan istället lär dig genom att göra.

Under tidigare clinics har vi fått inspirations-påfyllning av Veronica Maggio och mellodeltagaren Wiktoria, och skrivit låtar med Lisa Miskovsky, Anders Bagge och Gustaf Norén, som tidigare sjöng i Mando Diao. Vi har haft pianoclinic med Robert Wells, trumclinics med Morgan Ågren från Frank Zappa och Jonna Löfgren från Glas Vegas, och basclinics med LA-baserade Björn Englén, Peter Iwers från In Flames och Ida Nielsen, som spelade i Princes kompband. Dessutom har vi diskuterat personligt varumärke med Sofia Lilja, som byggt Idol-artister, pratat med den tidigare Rytmuseleven och numera bolagsjuristen Ingrid Hägglund och fått författarbesök från Sara Lövenstam, också tidigare Rytmuselev.


Jobba på Rytmus?

Välkommen till Rytmus, en unik skola med nöjda medarbetare och kreativa elever med mycket goda studieresultat. Andelen lärare (heltidstjänster) med pedagogisk högskoleexamen är hög, 91,9%. Motsvarande siffra för riket är 79,6% Källa: SIRIS 2016/17

Vi strävar så klart mot 100%. Välkommen med din ansökan!