×
 

Live Night

I årskurs tre gör eleverna på Rytmus en musikfestival som heter Live Night. Här får de användning av allt de lärt sig under åren genom att skapa en egen akt med precis den musik som de brinner för. Många gör det som sitt gymnasiearbete.

Under Live Night är eleverna inte bara artister utan även arrangörer. Produktionen vid samtliga scener (ljud & ljus) rattas av musikproducenteleverna. Eleverna ansvarar också för marknadsföringen. De producerar allt från crewtröjor, affischer och VIP-kort till livestreaming, scengrafik, foto och film. Live Night och förberedelserna inför det blir träning i entreprenörskap, arrangemang och liveuppträdanden.

En grupp elever framför en låt på en scen ljussatt med lila och rosa ljus.

Upplev Live Night

Live Night är Rytmus Göteborgs återkommande musikfestival som anordnas av Rytmus avgångselever i årskurs 3. Senast presenterades 70 musikakter av hög kvalitet på 5 scener under 2 kvällar i slutet av maj månad. Helt enkelt en gnistrande musikfestival där det bjuds på allt från nyskriven musik till klassiker från musikhistorien!

I projektet får eleverna lära sig flera delar i processen kring att skapa en festival:

 • Projektleda en musikalisk akt med allt ifrån planering, rekrytering av instrumentalmusiker och sångare, repetitionstruktur, sceniskt framförande av en musikakt och marknadsföring av akten.
 • Samplanering av projektet i olika projektgrupper (Marknadsgrupp, Logistikgrupp, Teknikgrupp, Försäljningsgrupp, Scen/Dekorgrupp) 
 • Biljettförsäljning & marknadsföring

Du kan själv få uppleva Live Night hos oss under våren. Håll utkik efter datum och biljetter på vår Instagram. Välkommen!

Live Night - step by step

 1. 1.

  Akterna sätts ihop

  Eleverna får anmäla sina akter och börja träna på sitt uppträdande

 2. 2.

  Marknadsföring

  Marknadsföringsgruppen börjar skapa material i form av affischer och sociala medieinlägg

 3. 3.

  Lokal

  Projektgruppen letar lokal och bokar in eventet

 4. 4.

  Försäljning

  Projektgruppen säljer biljetter

 5. 5.

  Övning

  Artisterna och banden repar och finslipar sina akter

 6. 6.

  Scenerna

  Ljud och ljus gruppen förbereder tekniken

Elev sjunger i en mikrofon under ett framträdande på en scen.
 • "Live Night är verkligen det stora under gymnasietiden, att man fick göra sin egna akt och stå på egna ben. Det var också väldigt roligt och utvecklande att man fick arrangera festivalen tillsammans med sina klasskamrater"

  Amanda Rytmus alumni