×
 

Livenight

I årskurs tre gör eleverna på Rytmus en musikfestival som heter Livenight. Här får eleverna användning av allt de har lärt sig under åren genom att skapa en egen akt med precis den musik som de brinner för. De flesta gör det som sitt gymnasiearbete.

Under Livenight är eleverna inte bara artister utan även arrangörer. Även produktionen vid samtliga scener (ljud & ljus) rattas av våra musikproducentelever. Eleverna ansvarar också för marknadsföringen av Livenight. De producerar allt från crewtröjor, affischer och VIP-kort till livestreaming, scengrafik, foto och film. Livenight och förberedelserna inför det blir träning i entreprenörskap, arrangemang och liveuppträdanden.

Livenight på Rytmus

Upplev livenight

Livenight är Rytmus Göteborgs återkommande musikfestival som anordnas av Rytmus avgångselever i årskurs 3. Senast presenterades 70 musikakter av hög kvalitet på 5 scener under 2 kvällar i slutet av maj månad. Helt enkelt en gnistrande musikfestival där det bjuds på allt från nyskriven musik till klassiker från musikhistorien!

I projektet får eleverna lära sig flera delar i processen kring att skapa en festival:

  • Projektleda en musikalisk akt med allt ifrån planering, rekrytering av instrumentalmusiker och sångare, repetitionstruktur, sceniskt framförande av en musikakt och marknadsföring av akten.
  • Samplanering av projektet i olika projektgrupper (Marknadsgrupp, Logistikgrupp, Teknikgrupp, Försäljningsgrupp, Scen/Dekorgrupp) 
  • Biljettförsäljning & marknadsföring

Du kan själv få uppleva Livenight på alla Rytmus skolor under våren. Håll utkik efter datum här eller på vår Instagram. Välkommen!

Livenight - step by step

Akterna sätts ihop

Eleverna får anmäla sina akter och börja träna på sitt uppträdande

Marknadsföring

Marknadsföringsgruppen börjar skapa material i form av affischer och sociala medieinlägg

Lokal

Projektgruppen letar lokal och bokar in eventet

Försäljning

Projektgruppen säljer biljetter

5

Övning

Artisterna och banden repar och finslipar sina akter

Scenerna

Ljud och ljus gruppen förbereder tekniken

Festival på Rytmus, Amanda

"Livenight är verkligen det stora under gymnasietiden, att man fick göra sin egna akt och stå på egna ben. Det var också väldigt roligt och utvecklande att man fick arrangera festivalen tillsammans med sina klasskamrater"

Amanda,
Rytmus alumni