×
 

Om Rytmus Göteborg

Vår skola

Vår skola hittar ni på Postgatan 5, ett stenkast från Brunnsparken mitt i centrala Göteborg. Stenpiren är närmsta hållplats där såväl båtar, bussar och spårvagnar stannar till.  Skolan är anpassad för såväl modern klassrumsundervisning som musikundervisning med fullt utrustade ensemblerum, studios och teorisalar. En skola att vara kreativ, trivas och utvecklas i. 

En verklighetsförankrad skola

Inom utbildningen strävar vi hela tiden efter att vara verklighetsförankrade och aktuella i såväl de estetiska som teoretiska ämnena. Att flera av skolans lärare vid sidan om sina läraruppdrag också har professionella karriärer som kompositörer, skivproducenter, frilansmusiker, arrangörer m.m. är inspirerande för såväl elever som föräldrar och övrig personal.

Produktioner och projekt

Vi jobbar ofta i ämnesöverskridande projekt. Det kan vara temakonserter på Stora Teatern, Frölunda kulturhus, Göteborgs Operan, Konserthuset eller andra mindre scener i Göteborgs närområde. I alla redovisningar och projekt, såväl interna som externa, är kopplingen till en verklig målgrupp i centrum. Detta för att träna eleverna att  känna sig bekväma i allt från planering, genomförande och utvärdering av konkreta projekt. 

Några projekt som ligger i Rytmus Göteborgs årshjul är: Rytmus Power, Legends och Rytmus Jul på Storan,  Rytmus Aid, Valborgsmässofirande på Gustaf Adolfs Torg och inte minst musikfestivalen Livenight som är examensprojektet för alla avgångsklasser.

Antal elever på skolan

286

Livenights

110

Antal genomförda Livenights på samtliga Rytmus skolor – vår egna musikfestival

Vanliga frågor

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vår skola. Har du andra frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.