”Tre år i en lyxig drömvärld”

Ingrid Witt sitter på en pianopall.

Ingrid Hägglund tog studenten från grenen Singer/Songwriter på Rytmus 2007. Idag är hon utbildad jurist samtidigt som hon arbetar som artist under namnet Ingrid Witt. Rytmus öppnade många dörrar för Ingrid och hon ser tillbaka på sin tid på Rytmus med glädje.

Berätta om din tid på Rytmus!

- Jag älskade min tid på Rytmus och där träffade jag de som är mina bästa vänner än idag. För mig var Rytmus tre år i en lyxig drömvärld och jag kommer fortfarande ihåg min känsla när lärar-bandet spelade för alla nya ettor vår första dag. Den var “wow ska jag få vara här nu?”.

Vad är ditt bästa minne från Rytmus?

- Alla våra roliga uppspel. Vi var nog bara tio stycken som gick den linjen då eftersom den var ganska ny. Alla körde sin egen grej vilket var så inspirerande och jag var så imponerad av alla. Det var alltid kul att höra vad de andra hade hittat på till våra olika uppgifter, ingenting var det andra likt.

Vad var det bästa med din tid på Rytmus?

- Att Rytmus var en plats där man kunde vara sig själv. Det fanns inga tydliga grupper eller någon dominerande norm. Alla gjorde sin grej, klädde sig som de ville, och gjorde den musiken de gillade. Man är väldigt påverkbar under gymnasietiden så såhär i efterhand är jag väldigt tacksam för att jag just då slapp den typen av grupptryck som kanske är mer vanligt i ett “vanligt” gymnasium.

När bestämde du dig för att bli jurist?

- Jag bestämde mig i trean. Jag kände att det var bra att skaffa sig en ordentlig utbildning, har alltid varit “bra på att plugga” och var sugen på en intellektuell utmaning. Att det blev juridik var framförallt eftersom jag inte är så bra på naturämnena utan är bättre på språk och mer intresserad av samhällsämnena.

Berätta om vad du jobbar med idag!

- Idag skriver och producerar jag musik. Både till mitt eget artistprojekt men även till andra projekt. Jag jobbar även en del som jurist på konsultbasis. Främst hjälper jag folk inom musikbranschen med olika typer av avtal.

Berätta om ditt musikaliska skapande!

- Jag skriver och producerar popmusik! Jag jobbar mycket med mitt eget projekt Ingrid Witt och släppte mitt debutalbum förra året. Mitt musikaliska skapande går mycket ut på att hela tiden försöka skriva bättre låtar. Det är ju det som gör musiken så spännande att hålla på med, det är ett evigt sökande efter något och man vet aldrig vad som kommer när man väl sätter sig ner i studion. Jag skriver också musik på beställning och det är väldigt utvecklande. Att ha det som ett jobb där jag måste leverera något har gjort mig till en mycket bättre låtskrivare.

Läs fler clinics och nyheter

Se alla nyheter