Från Rytmus till Chalmers

Före detta rytmuseleven Karin Lööf Björnram leer och tittar in i kameran.

Möt Karin Lööf Björnram som läser till ingenjör inom Ekonomi och Produktionsteknik på Chalmers University of Technology i Göteborg!

Vad fick dig att söka till Rytmus?

 – Jag hade ett stort intresse för musik redan som barn. I tonåren gick jag i musikal, tog sånglektioner och hade musikämnet i skolan som viktigaste prioritet. När gymnasievalet kom fann jag Rytmus som det självklara valet då jag var ute efter att få studera så mycket musik som möjligt, men även få högskolebehörighet.


Hur skulle du beskriva din tid på Rytmus?

– Det var uppiggande och utmanande på många sätt. Det blev som ett andra hem för mig och många andra. Genom att få vara kreativ ger det rum för att man får vara sig själv, samtidigt som man får utmana sig själv och därmed utvecklas.

När kom du in på din väg till ingenjör?

– Efter jag varit iväg och studerat musik i London så växte tankarna mer och mer fram. Jag kom på att jag gillade effektivitet och komma på bra lösningar. Min kompis tipsade då om Chalmers och hittade ekonomi och produktionsteknik och att jag enkelt kunde gå tekniskt basår som också gav en garantiplats på utbildningen. Det tekniska basåret var utmanande men gav en mycket bra förberedelse för högre studier på Chalmers.

Vad är din dröm idag?

– Att arbeta med hållbarhet utifrån sociala aspekter och miljöaspekter.


Vilka tips skulle du ge till de som väljer gymnasieutbildning idag?

– Välj det som gör dig glad och får en bra tid i skolan. Din dröm kan komma förändras och då finns många möjligheter. Jag fick med mig massa musikkunskaper som sitter kvar och är med mig varje dag. När jag tittar tillbaka i tiden så är jag mycket nöjd med att jag i tre år fick studera min passion. 

Läs fler clinics och nyheter

Se alla nyheter