logo-rytmus

Musikgymnasium i Umeå

Rytmus intar musikscenen i Umeå hösten 2022. Gör dig redo: fixa mikrofonen, stäm ditt instrument och följ med på en gymnasietid fylld av nyfikenhet för musik, gemenskap och studieutveckling.

Rytmus musikgymnasium har funnits sedan 1993, och finns på 5 orter från Malmö i söder till Borlänge i norr. Rytmus är ett musikgymnasium och erbjuder det högskoleförberedande estetiska programmet med inriktning musik.

Efter en utbildning hos oss kan du plugga vidare på högskola, eller syssla med något helt annat. Flera av våra elever arbetar aktivt inom musikbranschen som låtskrivare, producenter eller verksamma artister. Andra elever väljer att utbilda sig till andra yrken som: läkare, poliser, tandhygienister eller lärare. Valet är ditt!

/ Lena Bergström, Etaberingsansvarig


Gemenskap och musik i fokus

När du tar steget in på ett Rytmus gymnasium möts du av värme, glädje och passionen för musik. Elever berättar ofta att gemenskapen på skolan är något utöver det vanliga – man känner sig välkommen och trygg i en utmanande miljö som får en att växa inom sin musikaliska förmåga och även akademiskt.

 

Vilken gren väljer du?

Vi erbjuder det estetiska programmet med inrikting musik. Nedan kan du se vilka grenar (inriktningar) vi erbjuder. Allt från musikproduktion till musik med lite mer samhällsvetenskap.