Elever från Rytmus Musikgymnasium live på luciafirandet i Nyhetsmorgon på TV4.

Nu på torsdag förgyller elever från Rytmus Musikgymnasium luciafirandet i Nyhetsmorgon på TV4. Eleverna från årskurs 2 och 3 studerar på grenen Vokalmusiker/Vocal group. Eleverna kommer att sjunga klassiska pärlor ur luciarepertoaren under ledning av Ulrika A. Rosén och Helena Vinderson.

De 11 eleverna från årskurs 2 och 3 går det Estetiska programmet och studerar på grenen Vokalmusiker/Vocal group. Eleverna kommer framträda flera gånger under morgonens program, från kl 5.45 fram till kl 10.

– Jag är överlycklig över att våra duktiga elever får möjligheten att vara med och sprida julstämning och luciaglans under själva luciadagen, berättar Ulrika A. Rosén som är förstelärare på Rytmus, undervisar i piano, kör och estetisk kommunikation samt är linjeledare för skolans Vokalmusiker/Vocal group.

Skolan fick förfrågan direkt från TV4. En del sånger framförs a capella och ett par med stämningsfullt pianoackompanjemang av Ulrika. Elevernas specialitet är att musicera tillsammans i Vocal groups, där de tränas i att vara både solister och sjunga härlig stämsång i olika genrer.

– Det ska bli väldigt roligt och känns som en stor ära. Det är första gången Rytmus går Lucia på TV och det är jättekul att få vara en av dem som får sjunga, säger eleven Julia Bäck från Vokalmusiker/Vocal group.

Totalt studerar ca 650 elever på Rytmus Musikgymnasium. Skolan har två inriktningar inom det högskoleförberedande estetiska programmet. Inriktningen musik har fyra grenar; instrument/sång, singer/songwriter, musikproduktion och vokalmusiker/vocal group. Grenen inom inriktningen estetik och media heter medieproduktion. Skolan har riksintag med elever från hela Sverige och ligger i Sickla i Nacka.