Musikproduktion

Ansökningskod:

ESMUSMU-RYT

Musikproduktion är inriktningen för dig som är intresserad av att arbeta i musikstudios, studera ljudteknik, behärska musikprogram och producera egen och andras musik. Du kommer att bli kallad till ett färdighetstest. Läs nedan om de olika momenten.

1. Du skall förbereda exempel på något du själv spelat in/producerat, ett så kallat arbetsprov. Det kan vara en inspelning på en mobiltelefon eller en mer avancerad inspelning i t.ex. inspelningsprogrammet Logic. Ta med din inspelade musik på en hårddisk eller ett USB minne.

2. Vi kommer att lyssna på och analysera din musik tillsammans.

3. Om du spelar instrument eller sjunger får du möjlighet att visa upp detta.

Mötet tar ca: 20 minuter.

Färdighetstestet ger mellan 0 och 20 poäng. Den poängsumman ska du sedan multiplicera med 16. För att räkna ut ditt meritvärde är formeln: betygspoäng + (testpoäng x 16)

Eleverna på musikproduktion har under sin utbildning en personlig bärbar macdator med bl a Logic förinstallerat. Tänk på att vara på plats i god tid så att du hinner registrera din ankomst i elevreceptionen på plan E.

Du som bor i Stockholms län anmäler dig på Gymnasieantagningens hemsida www.gyantagningen.se och du som bor utanför Stockholm ansöker till Rytmus via gymnasieantagningen i din hemkommun. Du får sedan en kallelse till ditt färdighetstest per brev. Under ditt färdighetstest träffar du både lärare och elever som kommer att göra sitt bästa för att du ska få en positiv upplevelse av testet.

Du som söker till Rytmus blir kallad till en färdighetstest som ligger under veckorna 11 & 12. I kallelsen får du info om exakt datum och tid.

V.g kontakta Emelie Rösler för mer info.

08 555 862 60 eller  0766 47 06 11, Emelie.rosler@rytmus.se

Välkommen till Rytmus