MUSIKPRODUKTION

Fyra elever är samlade i en studio och klipper musik tillsammans.

Musik - Musikproduktion på Rytmus

Brinner du för musik och ljud? Vill du vässa din förmåga att skapa riktigt bra låtar, få till ditt unika sound och lära dig skapa musik redo för Spotify? Då är grenen Musikproduktion rätt för dig.

OM MUSIKPRODUKTION

 • I studion

  På Musikproduktion utvecklar du dina kunskaper i att använda samplers och sequencer i ensemble och studiomiljö. Du lär dig exempelvis inspelningsteknik av akustiska instrument, mixning och mastring.

  En elev mixar en låt i en studio och leer mot datorskärmen.
 • Modern utrustning

  På Rytmus arbetar vi givetvis med modern utrustning, både vid studioproduktion och i ensemblesituationer. Alla elever får dessutom en bärbar dator av skolan med alla relevanta programvaror som behövs för att skapa fantastisk musik.

  Fyra elever är samlade i en studio och klipper musik tillsammans.
 • Spela live

  Under dina tre år på Rytmus anordnas många liveföreställningar och konserter där du får kunskaper om hur konserter arrangeras. Du får också arbeta med ljuddesign på och framför scenen som ljudtekniker.

  Två elever sköter ljudtekniken under ett musikframträdande.

Ansökan

När du ansöker till Rytmus blir du utöver din vanliga ansökan även inbjuden till ett färdighetstest. Det är en träff där vi lär känna dig och får lära oss mer om dina musikkunskaper.

Lärare hjälper elev i ett klassrum.

Estetiska programmet


Rytmus och det Estetiska programmet ger en bred grund att stå på. Hos oss får du chansen att ägna dig åt musik på skoltid – och efter gymnasieexamen har du grundläggande högskolebehörighet. Du kommer ha möjlighet att söka in till en rad olika universitets- och högskoleutbildningar.

Det är också möjligt att bredda sin behörighet genom att läsa till exempelvis mer matematik eller språk i individuella valen. Det Estetiska programmet passar dig som vill ha en extra kreativ gymnasietid men som samtidigt vill hålla dörrarna öppna för framtida studier.

Här finns vi

Vi finns i fem städer runt om i Sverige. Gå vidare till din närmaste skola för att läsa mer om den!