Rytmus

Musik - Singer/Songwriter

Skriv och sjung dina egna hits!

 

Visst är det kul med covers. Men inget slår känslan av att göra egna låtar, eller hur? Singer/ Songwriter är den perfekta grenen för dig som vill vässa din talang. Och den som gör den färdiga låten bäst på scen ska naturligtvis vara – du!

 

Att göra en bra låt är inte lätt. Ens för proffsen. Det kräver inte bara kreativitet och bra idéer utan också kunskap. Vi lär dig mer om musikteori, byggstenar som skapar rätt helhet, varför vissa ackord och toner låter så läckert tillsammans och hur man arrangerar för att maximera slutresultatet. Rösten är naturligtvis ett viktigt verktyg, men vi lägger också stort fokus på att du ska kunna kompa dig själv på gitarr eller piano. Och hur du ska fånga en publiks intresse när du uppträder med dina kompositioner. Ja, hur du bäst når ut med det du skriver på ett slagkraftigt sätt.

 

Du kan få möjlighet att spela in egna låtar, lära dig vad som behövs för att producera musik och hantera musikteknisk utrustning. Låtskrivande handlar trots allt om en kreativ process som börjar med några trevande toner men som ska landa i ett färdigt konstverk.

 

Både live och på platta. Men ingen låtskrivare är en ö. Denna gren ger individuell träning i ett större sammanhang. Du får också skapa musik tillsammans med andra, för olika typer av sammanhang och i alla tänkbara stilar. Det ger dig nya vyer och influenser – även om du redan hittat din egen personliga nisch!

Om programmet

Estetiska programmet

Det Estetiska programmet är högskoleförberedande och efter examen är du redo för studier inom konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områden. Estetiska programmet är också en öppning till yrken man kanske inte tänker på. Att kunna skapa kontakt med en publik är idag ett viktigt verktyg och utbildningen gör att du kan närma dig olika yrken och utbildningar på ett nytt sätt.

Entreprenörskap är ett annat område som ger dig möjlighet att utveckla din nyfikenhet, kreativitet, nyskapande och lust. Många lärare på Rytmus arbetar även som musiker eller producenter och vi ger ofta clinics med artister och andra inspirerande föreläsare. Vi utvecklar ständigt vår undervisning och erbjuder dig en modern utbildning som svarar mot de behov, krav och önskemål som finns i branschen idag.

Att göra musiken levande handlar inte bara om att spela live. Det betyder också att producera, spela in och sprida musiken till fler öron.

Elev från Rytmus musikgymnasium sjunger under konsert.
spelning av elever filmas
Gymnasiegemensamma ämnenPoäng
Engelska 5100
Engelska 6100
Idrott och hälsa 1100
Historia 1b100
Historia 2b100
Matematik 1b100
Naturkunskap 1b100
Religionskunskap 150
Samhällskunskap 1b100
Svenska 1100
Svenska 2100
Svenska 3100
Gymnasiearbete
Gymnasiearbete100
Individuellt val
Individuellt val200
Programgemensamma kurser
Estetisk kommunikation 1100
Konstarterna och samhället50
Inriktningskurser
Ensemble med körsång200
Gehörs- och musiklära 1100
Instrument eller sång 1100
Programfördjupningskurser
Estetisk kommunikation 2100
Instrument eller sång 2100
Entreprenörskap100
Arrangering och komposition 1100
Estetisk kommunikation 3100
Summa:250000