logo-rytmus

Estetik och media - Medieproduktion

Väljer du Medieproduktion får du ta dina smarta idéer fram till en färdig produkt via avancerade datorprogram. Kanske en musikvideo eller ett nyhetsprogram? Möjligheterna är många för den som är kreativ!

 

 

På Rytmus medieproduktion får du som brinner för att fotografera, filma, illustrera, skriva och arbeta med program som Photoshop, Illustrator, After Effects, Indesign och Premiere din chans att utvecklas. Och alla har naturligtvis tillgång till en egen Mac-dator. Ofta arbetas det i större projekt med musikkoppling. Det är allt från mindre föreställningar till musikfestivalen Live Night. Samtidigt är det viktigt med svenska, engelska, historia och samhällskunskap, ämnen som alla elever på skolan får en ambitiös undervisning i.

 

Ibland leder det till spännande samarbeten över ”grengränserna”. Där spelar våra duktiga medieproducerande elever naturligtvis en viktig roll. Medieeleverna får under sina tre år på Rytmus möjlighet att få fördjupa sig inom en mängd olika områden inom media. Det är upp till dig. Ja, och gillar du musik också kan du även välja instrument, sång eller musikproduktion i årskurs två och tre! Mer media eller mer musik? Det spelar ingen roll. Huvudsaken är att du utvecklas.

Om programmet

Estetiska programmet

Det Estetiska programmet är högskoleförberedande och efter examen är du redo för studier inom konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områden. Estetiska programmet är också en öppning till yrken man kanske inte tänker på. Att kunna skapa kontakt med en publik är idag ett viktigt verktyg och utbildningen gör att du kan närma dig olika yrken och utbildningar på ett nytt sätt.

Entreprenörskap är ett annat område som ger dig möjlighet att utveckla din nyfikenhet, kreativitet, nyskapande och lust. Många lärare på Rytmus arbetar även som musiker eller producenter och vi ger ofta clinics med artister och andra inspirerande föreläsare. Vi utvecklar ständigt vår undervisning och erbjuder dig en modern utbildning som svarar mot de behov, krav och önskemål som finns i branschen idag.

Att göra musiken levande handlar inte bara om att spela live. Det betyder också att producera, spela in och sprida musiken till fler öron.

Om ansökan

Så här söker du till Medieproduktion

Detta är en inriktning för dig som är intresserad av att arbeta med digitala medier ur ett estetiskt perspektiv. Du får arbeta med ljud, bilder, digitala uttryck ur olika perspektiv och använda/ skapa digitala produkter. Vi kommer att bjuda in dig till ett färdighetstest där du kommer att få visa vad du kan i tre uppgifter:

1. Du skall förbereda ett arbetsprov i form av ett porträtt i valfri teknik. Det kan vara fotografi, teckning/målning, film, ljudproduktion eller text.

2. Du ska också ta med ett exempel på ett eget projekt/arbete som du har gjort. Vi kommer att titta på och analysera dina arbeten tillsammans. Ta med ditt arbete på en hårddisk eller ett USB-minne. Har du teckningar/målningar eller utskrivna fotografier går det bra att ta med dem.

3. Den sista delen av mötet kan du inte förbereda dig för, men vi kommer att leda dig genom det momentet.

Eleverna på medieproduktion har under sin utbildning en personlig bärbar Mac-dator med bl. a Adobe Suite för installerat.

Ansökningskod:

ESESTME-RYT

Gymnasiegemensamma ämnen Poäng
Engelska 5 100
Engelska 6 100
Idrott och hälsa 1 100
Historia 1b 100
Historia 2b 100
Matematik 1b 100
Naturkunskap 1b 100
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1b 100
Svenska 1 100
Svenska 2 100
Svenska 3 100
Gymnasiearbete
Gymnasiearbete 100
Individuellt val
Individuellt val 200
Programgemensamma kurser
Estetisk kommunikation 1 100
Konstarterna och samhället 50
Inriktningskurser
Digitalt skapande 1 100
Medieproduktion 1 100
Medieproduktion 2 100
Medier, samhälle och kommunikation 1 100
Programfördjupningskurser
Entreprenörskap 100
Estetisk kommunikation 2 100
Fotografisk bild 1 100
Grafisk kommunikation 1 100
Journalistik, reklam och information 1 100
Summa: 2500 0 0