logo-rytmus
mobile-image

PLAY TOGETHER

Välkommen till oss

Den här sidan är för dig som redan sökt till oss inför hösten  och redan nu längtar efter mer information om skolan och skolstarten. Längre ner berättar vår rektor Malin mer om vad som kommer hända i augusti när vi drar igång.  Och om du inte redan visste det – vi flyttar till helt nya lokaler på Rudbecksgatan 56 där vi kommer ingå i ett Campus med LBS Kreativa Gymnasiet!

 

Rytmus är gymnasiet för dig som vill utveckla din musikalitet tillsammans med andra samtidigt som du skaffar dig högskolebehörighet. Hos oss får du alla möjligheter att att följa din egen väg med dörrarna öppna mot högskola och musikbransch.

 

Våra lärare jobbar kreativt mellan olika ämnen, de är personliga och engagerade i just din utveckling och många har lång branscherfarenhet. Dessutom kommer du älska våra ”Clinics” där du regelbundet får möta spännande artister från olika delar av världen öga mot öga. Allt för att du ska lära och inspireras – här och nu.

Våra program

Du som valt oss

Hej på dig nya etta, så kul att du har sökt till vår skola! Nu när du är en av oss vill vi ge dig lite mer information om när vi börjar och vad du kan förvänta dig. Först och främst, den 1 juli är antagningen klar och du kan gå in och tacka ja till utbildningen på antagningswebben. Första dagen i skolan är den 18 augusti, den dagen har vi skolan för oss själva då tvåor och treor börjar dagarna efter.

 

Under din första tid hos oss har vi en introvecka. Första dagen så samlas alla nya elever och har en dag tillsammans med lärarna/personalen på skolan. Under dag två kommer även tvåor och treor, då brukar vi ha en öppen scen där vi spelar musik tillsammans. Man hänger och träffar sin klass men också över grengränserna. Eleverna är med och planerar inför ettorna, för att kunna ta emot er på bästa vis. Nedan kan du läsa vad du kan se fram emot:

 

Enskild undervisning och huvudinstrument

Oavsett gren har du ett huvudinstrument, under första året så kommer du ha undervisning på huvudinstrumentet, och även under ditt första år har man enskild undervisning, även att ha dator som huvudinstrument (EDI).

 

Vi arrangerar Clinics

Tidigt på terminen brukar vi ha en Clinic, här får man träffa kompetenta lärare och människor från musikbranschen. Vi samarbetar med människor i musikbranschen som är med och formar utbildningen, några exempel är: Good Harvest, Veronica Maggio och Boris René.

 

Temaveckor

Under året har vi också temaveckor: då delar vi in hela skolan i ensembler och grupper. Det kan vara en temat: tidsperiod. Då samarbetar lärarna och andra ämnen sammanflätas, så man läser om en viss tidsperiod i historia och sedan i andra ämnen kollar man på litteratur och genre. Så avslutar vi med en härlig konsert – detta gör vi i tvärgrupper, två gånger om året.

 

/ Malin Hussmo, rektor på Rytmus

Vill du börja hos oss?

Vi har fortfarande platser kvar på våra program! Är du intresserad av att söka till oss? Kontakta då rektor Malin så hjälper hon dig. Mejla: malin.hussmo@rytmus.se

 

Om du vill se steg för steg hur antagningen fungerar och hur du ändrar ditt val under sommaren så finns mer information på gymnasieantagningen.
Vi som skola tar över antagningen till hösten.