Rytmus

Dina
tre år

Om Rytmus Örebro

Rytmus musikgymnasium i Örebro erbjuder unika möjligheter för dig som elev på estetiska programmet. Vi öppnar dörren för branschens aktörer genom våra Clinics. Du kommer också få uppleva konserter och större projekt som är en del av utbildningen på Rytmus.

Du som tänker börja på Rytmus har gett dig själv möjligheten att utveckla ditt musikintresse samtidigt som du håller dörren öppen för alla möjliga studie- och yrkesbanor.

På Rytmus finns musikrum, inspelningsstudios, klassrum, grupprum för projektarbete och givetvis plats för paus och umgänge. Alla elever får enskild undervisning på sitt huvudinstrument och en MacBook Air som verktyg för sina studier.

 

Profilbild på elev från Rytmus gymnasium

Ebba - Instrument/Sång

Ebba beskriver Rytmus Örebro som en skola med stor gemenskap, där eleverna har plats att känna sig trygga och vara precis som man vill. 

– Jag tycker att det talar för sig själv när jag nu går tredje året och fortfarande bor kvar i Örebro ensam, tre timmar bort från min familj. Hade inte utbildningen varit så bra hade det inte varit värt det, säger hon.

Trivs bra med sin gren

Ebba valde grenen instrument/sång då hon ville satsa mycket på sin individuella utveckling inom sång. Hon berättar att hon inte bara utvecklat sig inom musiken utan som person.

– Jag har lärt känna mig själv och är självsäkrare än någonsin. Detta hade inte varit möjligt utan alla fantastiska lärare och vänner.

Ebbas favoritkurs på Rytmus är ensemble för att man får skapa musik och sjunga i grupp med människor som man inte känner. Detta menar Ebba bidrar till en härlig stämning då man känner flera personer i klassen.

– Musiken och lektionerna för verkligen gruppen samman, säger hon.

Rudbecksgatan 56

Vi finns i sprillans nya campus i nybyggda Eyra Center. Vi ser fram emot att få starta i denna fantastiska kreativa miljö helt anpassad efter våra önskemål och behov, här kommer vi trivas.  I en byggnad som kommer att rymma 7000 kvm fördelat på totalt sex våningar. Vi är så glada att få vara en del av denna satsning i nära anslutning till ”händelsernas centrum” i Örebros eventstråk och ca 1 km från Örebro Universitet.


Rektor Daniel Hambre

Jag vill att varje elev ska känna tillit, nyfikenhet och mod att våga utmana sig själv i sitt lärande, växa som människa och nå sin högsta potential. Förutsättningen för det är den trygga och tillåtande miljö som vi skapar tillsammans på skolan.

”Att vara rektor på Rytmus är en fröjd! Att få vara med och göra skillnad, att varje dag vara en del av ungdomars lärande för livet och se dem växa, det är fantastiskt.”

Daniel Hambre, rektor

Vi på Rytmus Örebro lägger stor vikt vid elevernas personliga utveckling som också främjar lärandet. Vi vill att eleverna ska respektera sig själva och andra, känna trygghet och självförtroende att våga utmana sig själva och prova nya vägar. Det som kan uppfattas som ett misslyckande är inte farligt utan kan vara en viktig del av lärandet.

Rytmus Örebro är en förhållandevis liten skola där du snabbt lär känna samtliga lärare och många av dina skolkamrater. Hos oss syns du och respekteras för just den du är. Våra engagerade lärare gör allt de kan för att du ska lära dig så mycket som möjligt och må bra under tiden.

Rytmus är en trygg och välkomnande miljö där vi både arbetar och umgås över årskursgränserna. Vi brukar kalla det Rytmusandan, en miljö som ger trygghet och mod, där vi tillsammans vågar och där du kan utvecklas mot din fulla potential.

Elevhälsoteamet

Elevhälsoteamet består förutom rektor av kurator, SYV, skolsköterska, specialpedagog samt speciallärare. Eleverna har också tillgång till skolläkare och psykolog.

Kom ihåg att du inte är ensam i dina studier. Din mentor är din närmsta kontakt vid minsta behov av stöd och till sin hjälp har de ett helt elevhälsoteam. Tillsammans arbetar vi alla för att Rytmus ska fortsätta vara en fantastisk skola för såväl teoretiska som estetiska studier.

Behöver du kontakta elevhälsoteamet? Knapp till kontaktsidan finns nedan.