Rytmus
mobile-image

För SYV

Hej SYV! 👋

Vad roligt att du vill veta mer om oss! På Rytmus Örebro får eleverna chansen att fokusera på sitt stora intresse: musiken! Här får alla vara med, oavsett om man vill stå på scen eller trivs bäst backstage. Våra programinriktningar ligger inom Estetiska programmet och är därför högskoleförberedande – vi tycker inte att man ska behöva välja mellan musik och utbildning. En del av våra elever väljer att satsa på musikkarriären efter studenten, andra väljer att läsa vidare inom en mängd olika områden. På denna sidan har vi samlat information som vi tror kan vara bra att ha för dig som är studie- och yrkesvägledare.

 

/Daniel Hambre, Rektor


Vanliga frågor

Är Rytmus Örebro en friskola?

Rytmus Örebro är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige. Detta gör att man kan känna sig trygg med att ansöka till vår skola.

 

Har skolan en matsal?

Ja. Hemlagad lunch serveras i matsalen varje dag.

 

Var har man idrott?

Vi har idrotten på olika platser i närområdet. T.ex. en traditionell idrottshall, gym, simhall, backahallen m.m.

 

Vad får man låna för slags dator?

Alla elever får låna en MacBook under sin studietid. Man får använda den både hemma och i skolan.

 

Har skolan ett bibliotek?

Ja. Ett av våra utrymmen är kombinerad studieyta och bibliotek. Vi ligger också med gångavstånd till Örebro stadsbibliotek.

 

Erbjuder skolan läxhjälp?

Vi har återkommande pass som vi kallar för ”studieverkstad” då eleverna kan få extra stöd kring olika ämnen.

 

Vad är Clinics?

En clinic är en inspirerande workshop där eleverna får lära sig genom att göra, till exempel gästföreläsare från musikbranschen.

 

Vad är Live night?

Live night är Rytmus egen festival som hålls varje år i maj månad. Vi ville skapa ett unikt tillfälle för alla elever i årskurs 3 att få en möjlighet att få uppträda live. Eleverna i årskurs 3 är inte bara artister utan även arrangörer under festivaldagarna.