logo-rytmus

Digitalt öppet hus

Få koll på oss

Nedan kan du ladda ner vår katalog och exempel på schema för en dag. Har du frågor om vår skola? Tveka inte att kontakta oss på: info.orebro@rytmus.se

Vi har flyttat!

Från augusti 2021 när ni börjar så står vår nya härliga skola färdig! Bygget ingår i etapp två i Eyra Center. En byggnad som kommer att rymma 7000 kvm fördelat på totalt sex våningar. Vi är så glada att få vara en del av denna satsning i nära anslutning till ”händelsernas centrum” i Örebros eventstråk och ca 1 km från Örebro Universitet.

Nedan ser du Plan 1 som du kan se i 360 genom att navigera dig med pilarna eller datormusen.

Mer om flytten

PLAY TOGETHER

Bli uppdaterad om vad som händer på skolan genom att göra en intresseanmälan nedan. Om du har frågor går det alltid bra att kontakta oss: info.orebro@rytmus.se.

Singer Songwriter Estetiska programmet
Estetiska programmet Rytmus

Se vår senaste livestream här!


Instrument och sång

Inom den här grenen jobbas det också mycket sceniskt, såväl inom den enskilda undervisningen som i gruppsammanhang. I ensemblespelet tränar du inte bara på att spela låtar tillsammans med andra. Du utvecklar också förmågan att kommunicera – med en publik och med dina medmusiker.

 


Singer/Songwriter

Denna gren ger individuell träning i ett större sammanhang. Du får också skapa musik tillsammans med andra, för olika typer av sammanhang och i alla tänkbara stilar. Det ger dig nya vyer och influenser – även om du redan hittat din egen personliga nisch!


Musikproduktion

På grenen Musikproduktion utvecklar du dina kunskaper i att använda samplers och sequencer i ensemble och studiomiljö. Du lär dig exempelvis inspelningsteknik av akustiska instrument, mixning och mastring. Vi producerar med din dator i moderna musikgenrer. Du gör ljuddesign både på och framför scen som ljudtekniker under våra konsertarrangemang.


Estet/sam

Estet/sam är för dig som lägger stor vikt vid de teoretiska studierna och samtidigt vill utveckla dina musikaliska färdigheter. Du läser mer matematik (ma2b) och engelska (engelska 7) samt filosofi och psykologi. Du kan också välja moderna språk som val. Att älska musik innebär inte alltid att passionen blir ett yrke. På Rytmus går många elever som ser den estetiska delen som en nyttig och stimulerande del av gymnasietiden – men som har andra planer när det gäller framtidens vägval. På Estet / Sam byter du helt enkelt ut vissa musikaliska fördjupningskurser mot teoretiska ämnen som exempelvis mer matematik. Nej, det estetiska försvinner inte, men minskar alltså i omfång och ger dig en mer traditionell samhällsvetenskaplig gymnasieutbildning.