WE'LL COME TO YOU

DIGITALT ÖPPET HUS

Hej alla härliga blivande Rytmuselever! Vi hade ju sett fram emot att få träffa er, uppträda för er, visa er skolan och mingla på Livenight som är Sveriges största musikfestival med och av gymnasieelever. Nu har ju den här våren tyvärr visat sig bli annorlunda och därför vill vi tänka utanför boxen.

 

 

Om ni inte kan komma till oss, får vi komma hem till er. Den 4 maj strömmade vi genom era datorer och mobiler och höll i ett digitalt öppet hus. Då kunde ni kunna träffa oss digitalt, lyssna på lärare, ställa era frågor, och vi bjöd även på lite musik

/Malin, personal och elever på Rytmus Örebro

Påminn mig!

Följ vår livestream här

Här kan du klicka dig in på vår livesändning den 4 maj. Under liven pratade rektor Malin, och SYV & Lärare live-vandring i ensemblesalarna där vi svarar på era frågor.


Kolla in skolan från soffan

Ta en kaffe, luta dig tillbaka och ta en tur i våra lokaler. Via knappen nedan så kan du gå runt i skolan i 3D. OBS! Från augusti 2021 så står ju vår nya skola färdig där vi kommer ha ett campus med LBS vid Behrn Arena. Just nu ligger vår skola på Karlsgatan 30.

Gå runt i skolan

Hej du som sökt, snart ses vi!

Vad kul att du har sökt till oss! Vi vill redan nu välkomna dig varmt till oss på Rytmus i Örebro. Har du några frågor om skolan innan du ska börja hos oss, tveka inte att kontakta mig.  Från augusti 2021 när ni börjar så står vår nya härliga skola färdig! Ett spännande campus med LBS vid Behrn Arena där den nya skolan kommer att ligga. Just nu ligger vår skola på Karlsgatan 30, som du säkert har besökt på öppet hus. Vi har många elever som pendlar till oss så det är bra att skolan ligger ca. 10minuters promenad från Resecentrum där både tåg och bussar stannar.

Vad händer i augusti? Det första som händer är introveckan, vi börjar med att samla alla nya elever och har en dag tillsammans med lärarna/personalen på skolan. Först nästa dag så kommer även tvåor och treor till skolan. Den första veckan så brukar vi ha samling med öppen sen, och alla spelar tillsammans på skolan, en första koncert!

Första tiden innehåller också en clinic och att ni får veta mer om era kompetenta lärare. Vi samarbetar även med människor i musikbranschen som är med och formar utbildningen, till exempel Good Harvest, Veronica Maggio och Boris René. Eleverna som redan går på skolan är med och planerar inför att ni ettor ska komma och blir lite som faddrar, allt för att ta emot er på ett bra sätt.

 

Vi ses i augusti!

Malin Hussmo

Vill du söka till oss?

Vill du söka till oss eller ändra ditt val? I maj går det sedan att göra omval eller behålla sitt preliminärval. Att välja om kan din SYV hjälpa dig med på din grundskola. Det går också bra att höra av sig till christer.blomberg@rytmus.se om du behöver hjälp eller har frågor. Om du väljer Rytmus i omvalsperioden men inte har gjort färdighetstestet så erbjuds du att göra det och det brukar bli i slutet av maj.


Instrument och sång

Inom den här grenen jobbas det också mycket sceniskt, såväl inom den enskilda undervisningen som i gruppsammanhang. I ensemblespelet tränar du inte bara på att spela låtar tillsammans med andra. Du utvecklar också förmågan att kommunicera – med en publik och med dina medmusiker.


Singer/Songwriter

Denna gren ger individuell träning i ett större sammanhang. Du får också skapa musik tillsammans med andra, för olika typer av sammanhang och i alla tänkbara stilar. Det ger dig nya vyer och influenser – även om du redan hittat din egen personliga nisch!


Musikproduktion

På grenen Musikproduktion utvecklar du dina kunskaper i att använda samplers och sequencer i ensemble och studiomiljö. Du lär dig exempelvis inspelningsteknik av akustiska instrument, mixning och mastring. Vi producerar med din dator i moderna musikgenrer. Du gör ljuddesign både på och framför scen som ljudtekniker under våra konsertarrangemang.


Estet/sam

Estet/sam är för dig som lägger stor vikt vid de teoretiska studierna och samtidigt vill utveckla dina musikaliska färdigheter. Du läser mer matematik (ma2b) och engelska (engelska 7) samt filosofi och psykologi. Du kan också välja moderna språk som val. Att älska musik innebär inte alltid att passionen blir ett yrke. På Rytmus går många elever som ser den estetiska delen som en nyttig och stimulerande del av gymnasietiden – men som har andra planer när det gäller framtidens vägval. På Estet / Sam byter du helt enkelt ut vissa musikaliska fördjupningskurser mot teoretiska ämnen som exempelvis mer matematik. Nej, det estetiska försvinner inte, men minskar alltså i omfång och ger dig en mer traditionell samhällsvetenskaplig gymnasieutbildning.