logo-rytmus

Digitalt öppet hus 28/10 kl. 18-20

Vi ses digitalt!

Hej alla blivande Rytmus-elever! Vi hoppas att du redan har besökt oss i våra nya lokaler i Erya Center. Denna gången kör vi digitalt öppet hus och du kan träffa oss via Google Meeet här nedan eller chatta med oss (längst ner till höger) mellan kl. 18-20. Ställ alla dina frågor till oss! Scrolla gärna vidare för mer information om vår skola som vi har samlat på denna sidan.

/ Malin Hussmo, Rektor


Få koll på oss

Nedan kan du ladda ner vår katalog och exempel på schema för en dag. Har du frågor om vår skola? Tveka inte att kontakta oss på: info.orebro@rytmus.se

Se vår senaste livestream här!


Instrument/Sång

Inom den här grenen jobbas det också mycket sceniskt, såväl inom den enskilda undervisningen som i gruppsammanhang. I ensemblespelet tränar du inte bara på att spela låtar tillsammans med andra. Du utvecklar också förmågan att kommunicera – med en publik och med dina medmusiker.

 


Singer/Songwriter

Denna gren ger individuell träning i ett större sammanhang. Du får också skapa musik tillsammans med andra, för olika typer av sammanhang och i alla tänkbara stilar. Det ger dig nya vyer och influenser – även om du redan hittat din egen personliga nisch!


Musikproduktion

På grenen Musikproduktion utvecklar du dina kunskaper i att använda samplers och sequencer i ensemble och studiomiljö. Du lär dig exempelvis inspelningsteknik av akustiska instrument, mixning och mastring. Vi producerar med din dator i moderna musikgenrer. Du gör ljuddesign både på och framför scen som ljudtekniker under våra konsertarrangemang.


Estet/sam

Estet/sam är för dig som lägger stor vikt vid de teoretiska studierna och samtidigt vill utveckla dina musikaliska färdigheter. Du läser mer matematik (ma2b) och engelska (engelska 7) samt filosofi och psykologi. Du kan också välja moderna språk som val. Att älska musik innebär inte alltid att passionen blir ett yrke. På Rytmus går många elever som ser den estetiska delen som en nyttig och stimulerande del av gymnasietiden – men som har andra planer när det gäller framtidens vägval. På Estet / Sam byter du helt enkelt ut vissa musikaliska fördjupningskurser mot teoretiska ämnen som exempelvis mer matematik. Nej, det estetiska försvinner inte, men minskar alltså i omfång och ger dig en mer traditionell samhällsvetenskaplig gymnasieutbildning.