Musikproducent som jobb

Två före detta rytmuselever sitter i en inspelningsstudio och tittar in i kamera.

Producenterna och låtskrivarna John Alexis och Pontus Persson har slagit stort med artister som Darin, Cherrie, Danny Saucedo och John Lundvik. För båda tog musikkarriären en ny vändning när de träffade varandra genom Rytmus Malmö. 

Vad är anledningen att ni lyckats som ni gjort?

– Som producent har det varit väldigt användbart att kunna flera instrument. Inte för att det nödvändigtvis gjort att mina produktioner har låtit bättre, men det gynnar det kreativa flowet och har gjort att jag kunnat följa med flera artister som jag jobbat i studion med på gig eller turné, berättar Pontus.


 – Jag har varit envis med att jag bara vill göra musik och inget annat och med tiden har jag lärt mig att alltid vilja växa och njuta av processen, berättar John.


Du har hållit på med musik länge Pontus, vad har Rytmus betytt för dig?

– En lärare introducerade mig för två elever som hade gått på skolan någon årskurs tidigare, John Alexis och Martin René som varit som mentorer för min producentutveckling. Så Rytmus öppnade egentligen min “första dörr” till branschen, berättar Pontus.

Hur får man jobb som musikproducent och vem ska man vända sig till?

 – Om man hela tiden slipar på sin portfolio och är öppen för nya människor och sessions så kommer till slut både kontakterna och jobben, säger John.

Läs fler clinics och nyheter

Se alla nyheter