”Rytmus gav mig en stor bredd av olika möjligheter”

Före detta rytmuseleven Tindra ler och tittar in i kameran

Emelie tog studenten från Rytmus Örebro 2016 där hon gick grenen Singer/Songwriter. Här berättar hon om sin tid på Rytmus och vad hon gör idag.

När du tänker tillbaka på din tid på Rytmus, vad är de topp 3 bästa sakerna du tänker på?

– Livenight, tema-veckorna och alla fantastiska lärare!

Hur skulle du beskriva valmöjligheterna efter Rytmus?

– Jag tycker att Rytmus gav mig en stor bredd på olika möjligheter. Om det såväl handlar om att arbeta med musik eller något helt annat. Jag hade egentligen ingen aning om vad jag ville göra när jag gick på Rytmus, därför är jag väldigt glad att jag fick förberedelsen jag behövde för att studera vidare på högskolan, utan att läsa upp något på komvux! Jag tror också att kombinationen av att göra något roligt samtidigt som de teoretiska ämnena höjde mina betyg rejält.

Vad skulle du säga till en elev som funderar på att välja Rytmus i gymnasievalet?

– Det är det bästa valet jag gjort. Att få spendera så mycket tid på något som jag brann för och samtidigt ha de mindre roliga ämnena gav mig så mycket motivation till att prestera bra i alla ämnen! Jag tror att det är få ställen där klasser blir så sammansvetsade på som på Rytmus, det gemensamma intresset gör att alla blir kompis med varandra!

Vad har du gjort efter gymnasiet och vad gör du idag?

– Jag har rest mycket och arbetat utomlands en del, medan jag listade ut vad jag ville göra. Idag studerar jag till grundskollärare med inriktning F-3.

Hur finns musiken fortfarande kvar i ditt liv?

– Jag sjunger en del på bröllop, dop m.m. Samtidigt som jag skriver en del musik och spelar bara för att jag tycker att det är roligt.

Läs fler clinics och nyheter