Förutom att Advisory board samarbetar med verksamhetsledningen deltar de även i skolornas clinics.

I Rytmus Advisory board sitter

Kalle Moraeus – musiker, tonsättare och programledare

Kalle är klassiskt skolad och spelade i Kungliga filharmoniska orkestern i elva år. 2006 belönades han med Povel Ramels Karamelodiktstipendium, och har även vunnit Körslaget 2010 med Team Moraeus. Idag jobbar Kalle som solist, populärmusiker i Benny Anderssons orkester och i sitt eget rockband Hej Kalle. Mest känd är han för programledarrollen i Så ska det låta, och det egna tv-programmet Moraeus med mera.

Lisa Miskovsky – musiker, programledare och expertkommentator

Redan på högstadiet komponerade Lisa egna låtar vid sidan av snowboardintresset. 2001 kom debutalbumet Lisa Miskovsky ut och belönades med två Rockbjörnar som Årets svenska kvinnliga artist och Årets svenska nykomling. Sedan dess har hon vunnit ytterligare två Rockbjörnar och en grammis. Lisa har även deltagit i Melodifestivalen och medverkat i Körslaget 2011. Idag skriver hon musik åt andra artister som Backstreet Boys hit Shape of My Heart, och jobbar som sportkommentator.

Erik Hasselqvist – CFO för Ten Music Group

Erik var själv artist innan han valde att jobba på andra sidan studioglaset på indieskivbolaget Sonet. Tillsammans med Ola Håkansson startade han upp Stockholm Records under 90-talets gyllene popår. 2013 vann han Denniz Pop Awards för Most Valuable Person. Numera är Erik ordförande för Musikförläggarna, och CFO för Stockholms- och L.A.-baserade Ten Music Group, som företräder Zara Larsson och de f.d. Rytmuseleverna Icona Pop och Eric Hassle. Erik menar att bästa sättet att lära sig är att jobba med människor som ger en bra magkänsla.

Malte Forssell – filmproducent och inspelningsledare

Malte studerade vid Dramatiska Institutets produktionsledarlinje 1986 till 1989. Han har bland annat varit produktionschef för Lilja 4-ever, produktionsledare för Fucking Åmål, line producer för The Girl With the Dragon Tattoo och Tillsammans, producent för Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, Hundraettåringen som smet från notan och försvann och ett trettiotal Wallander-filmer. 2010 fick han en Guldbagge i kategorin Särskilda insatser, för att ha hållit ihop inspelningen till filmen Mammut i tre världsdelar.

Mikael Nord Andersson – musiker, gitarrist, låtskrivare och musikproducent

Redan som tolvåring brann Mikael för musiken och spelade i lokala pop- och rockgrupper. Sedan dess har han turnerat världen över som gitarrist för Roxette och Scorpions, och landet runt med Björn Skifs och Povel Ramel. Tillsammans med Martin Hansen äger han NordHansen Studio i Bromma. Sedan 1997 har de producerat musik för The Rasmus, Ana Johnsson, Carola, Gyllene Tider, Kent, Lars Winnerbäck, Peter Jöback, Robyn, Ryan Adams, Sven-Ingvars, Ted Gärdestad och Ulf Lundell.

Robert Wells – pianist, kompositör och arrangör

Robert gick i Adolf Fredriks musikklasser och tog en fyraårig solistutbildning vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Under 80-talet ackompanjerade han artister som Lill-Babs, Gösta Linderholm, Eva Bysing och Jerry Williams, innan han satsade på sin egna solokarriär. Han har hamnat på Svensktoppen, deltagit i Melodifestivalen och Körslaget, men mest känd är han nog från tv-programmet Så ska det låta. Robert startade Rhapsody in Rock 1989 och turnerade i nio år innan det blev succé. Därför kan Robert berätta om hur entreprenörrollens hårda arbete och artisten eller musikerns stora mängd övning lönar sig.

Anders Johansson – A&R på Albot&Albot

Anders Johansson bodde i Kalifornien och London i flera år innan han började jobba för Stockholm Records 1996. Några år senare fick han jobbet som Head of A&R (Artist and Repertoire, den som granskar demos på musikförlagen) på Universal Music, där han jobbade med Martin Stenmarck, Sahara Hotnights, upptäckte bandet LOK och var med när A-teens sålde fem miljoner album. 2008 startade han sitt egna A&R-bolag Albot&Albot och företräder idag bland annat Veronica Maggio, Malena Ernman, Alina Devecerski och Loreen. Enligt branschorganisationen Musikindustrin har Anders varit en av landets mest inflytelserika A&R de senaste 15 åren.