Rytmus

Trygg
miljö

Varför Rytmus?

Du som tänker börja på Rytmus musikgymnasium har gett dig själv möjligheten att odla ditt musikintresse samtidigt som du håller dörren öppen för alla möjliga studie- och yrkesbanor.

Rytmus är Sveriges största musikgymnasium. En unik skola där kreativitet och utbildning går hand i hand och där din utveckling står i centrum. Många gemensamma projekt gör att vi har en stark gemenskap och en trygg miljö. En trygghet som gör det möjligt för dig att våga försöka, våga anta utmaningar och våga utvecklas.

Under dina tre år på Rytmus är du klasskamrat med framtidens musiker och artister men även framtidens jurister, journalister, brandmän och entreprenörer.

Via Rytmus till Berkeley

Högskolebehörighet

Det estetiska programmet är ett högskoleförberedande program och därför blir vi alltid förvånade när elever säger att de inte vill gå hos oss för att de inte vill jobba med musik. Många av våra elever har musiken som passion men väljer helt andra yrkesbanor.

Det finns också möjlighet att välja till meritgivande kurser för att du ska få en utökad behörighet och meritpoäng.

Via Rytmus till jurist

Via Rytmus till lärare i engelska

Clinics

Vi öppnar gärna dörren för branschens aktörer som inspirerar oss och ger oss kunskaper om livet utanför skolan. Genom våra Clinics får du inblick i olika delar av musikbranschen och hur det kan vara att arbeta i den.

Clinics på Rytmus
Estetiska programmet anpassat för dig

Som musikerelev på Rytmus får du enskild undervisning på ditt huvudinstrument. Många lärare arbetar även som musiker eller producenter vilket gör att du får en modern utbildning som svarar mot de behov, krav och önskemål som finns i branschen idag. Kärnämneslärarna använder varierande arbetssätt, ofta tematiskt och i olika projekt. Du har också möjlighet att själv anpassa dina studier. Som individuellt val erbjuder vi dels kurser som ger extra meritpoäng till universitet och högskola, dels möjlighet att läsa ytterligare musikkurser.

Elev från Rytmus gymnasium håller mikrofon i handen.
Elev med solglasögon spelar på keyboard.