logo-rytmus

Dina
tre år

Om Rytmus Malmö

Du som tänker börja på Rytmus musikgymnasium i Malmö har gett dig själv möjligheten att odla ditt musikintresse samtidigt som du håller dörren öppen för alla möjliga studie- och yrkesbanor. Under dina tre år på Rytmus är du klasskamrat med framtidens musiker och artister men även framtidens jurister, journalister, brandmän och entreprenörer.

På Rytmus vill vi göra utbildningen så mycket på riktigt som möjligt. Exempel på detta är att du varje år är på turné, att vi  träffar artister och håller oss uppdaterade på vad som händer i musikbranschen med hjälp av regelbundna clinics, och att du under ditt tredje år på skolan använder dig av alla dina kreativa verktyg för att starta ditt eget UF-företag.

Hos oss träffar du också inspirerande artister och gästföreläsare. Eftersom Rytmus Malmö är en liten skola så lär du snabbt känna dina skolkamrater och lärare. Många som går på skolan slås snabbt av hur bra kontakt man får med lärarna och hur engagerade de är. Hör gärna av dig om du vill komma och hälsa på eller vill veta mer om skolan. Vi ses till hösten!

Ta en tur i våra lokaler!

Byggt från grunden

I en gammal tidningshall på Barkgatan fick vi för ett par år sedan möjlighet att bygga en helt ny skola från grunden. Kvarteren kring oss är fullspäckade med kultur. Bland våra grannar hittar du den legendariska rockklubben KB, scenerna på Inkonst och Grand, Folkets Park och biografen Panora – vilket öppnar för många spännande samarbeten.

Är du nyfiken på vår scen, våra klassrum, eller kanske vår fina studio? Kika in i våra lokaler i en guidad virtuell rundtur. Eller kom och se med egna ögon på ett Öppet Hus.

Rytmus ligger tio minuters promenad från station Triangeln, ett stenkast från Möllevångstorget. Med 150 musikelever är skolan en mötesplats med stark gemenskap, eleverna kallar det ”Rytmusandan”. Malmö är en av Sveriges hetaste musikstäder och en bra grogrund för eleverna, som ofta är ute och spelar. Utbildningen är anpassad efter hur musikbranschen utvecklas och efter vad som krävs av en yrkesverksam musiker eller medieproducent idag.

Rytmus Malmö
Rytmus Malmö estetiska programmet

Möt Josefin, rektor på Rytmus

Jag vill att varje elev som går på Rytmus ska ges möjligheten att växa och utvecklas så långt som möjligt. Genom en stark tro på att en trygg miljö där elever och lärare stöttar varandra är den bästa grogrunden för att utvecklas formar vi en skola med såväl värdegrund som resultat i fokus.

På Rytmus Malmö lägger vi stort fokus på att samverka mellan kurser. Detta ger eleverna goda möjligheter att se sammanhang, förstå syftet och fördjupa sina kunskaper inom berört kunskapsområde. Vi ser inte de olika kurserna som isolerade öar utan ökar möjligheterna för eleverna att arbeta kvalitativt med flera olika perspektiv. I praktiken innebär det att eleverna får färre uppgifter, men kan arbeta med dem under längre tid och har möjlighet att fördjupa sig och uppnå en högre kunskapsutveckling.

Josefin Knagg, rektor

Det jag slås av är den ständiga viljan att utvecklas och den outtröttliga tron på varje individs förmåga. Det gör mig stolt, varje dag.

- Josefin Knagg

quote

Elevhälsan

Elevhälsoteamet består förutom rektor av kurator, SYV, skolsköterska, specialpedagog samt speciallärare. Eleverna har också tillgång till skolläkare och psykolog.

Kom ihåg att du inte är ensam i dina studier. Din mentor är din närmsta kontakt vid minsta behov av stöd och till sin hjälp har de ett helt elevhälsoteam. Tillsammans arbetar vi alla för att Rytmus ska fortsätta vara en fantastisk skola för såväl teoretiska som estetiska studier.