Rytmus

Dina
tre år

Om Rytmus Malmö

Du som tänker börja på Rytmus musikgymnasium i Malmö har gett dig själv möjligheten att utveckla ditt musikintresse samtidigt som du håller dörren öppen för alla möjliga studie- och yrkesbanor.

Under dina tre år hos oss kommer du att få utvecklas som musiker, spela konserter, åka på turné, och ta del av Clinics där du träffar artister som håller dig uppdaterad på vad som händer i musikbranschen. Under ditt tredje år har du även möjlighet att starta ditt eget UF-företag.

På Rytmus Malmö lär du snabbt känna din klass och personal på skolan, och när eleverna själva beskriver skolan pratar det ofta om den fina gemenskap som finns på skolan.  Vi brukar kalla det för Rytmus-andan.

Tusse - Singer/Songwriter

Vad har du med dig från Rytmus och vad har skolan betytt för dig?

– Min största utveckling har varit på Rytmus. Redan i ettan var det en wow-upplevelse. Mitt motto har varit: “var som en svamp och sug in allt i omgivningen”. Man lär sig mycket i skolan som gehörs- och musiklära. Det var så bra!

Vad har du att säga till den som funderar på att välja Rytmus?

– Om du brinner för musik så är det klart att du ska söka. Du får en grundläggande högskolekompetens, samtidigt som du har det hur kul och kreativt som
helst i din vardag. När du väljer väg ska du lyssna till ditt eget hjärta, inte till dina föräldrar eller dina kompisar. Gör gymnasievalet för dig själv!

Centralt med kultur i överflöd

I en gammal tidningshall på Barkgatan fick vi för ett par år sedan möjlighet att bygga en helt ny skola från grunden. Kvarteren kring oss är fullspäckade med kultur. Bland våra grannar hittar du den legendariska rockklubben KB, scenerna på Inkonst och Grand, Folkets Park och biografen Panora – vilket öppnar för många spännande samarbeten.

Rytmus ligger tio minuters promenad från station Triangeln, ett stenkast från Möllevångstorget. Malmö är en av Sveriges hetaste musikstäder och en bra grogrund för eleverna, som ofta är ute och spelar.


Josefin Knagg - Rektor

Jag vill att varje elev som går på Rytmus ska ges möjligheten att växa och utvecklas så långt som möjligt. Genom en stark tro på att en trygg miljö där elever och lärare stöttar varandra är den bästa grogrunden för att utvecklas formar vi en skola med såväl värdegrund som resultat i fokus.

På Rytmus Malmö lägger vi stort fokus på att samverka mellan kurser. Detta ger eleverna goda möjligheter att se sammanhang, förstå syftet och fördjupa sina kunskaper inom berört kunskapsområde. Vi ser inte de olika kurserna som isolerade öar utan ökar möjligheterna för eleverna att arbeta kvalitativt med flera olika perspektiv. I praktiken innebär det att eleverna får färre uppgifter, men kan arbeta med dem under längre tid och har möjlighet att fördjupa sig och uppnå en högre kunskapsutveckling.

Josefin Knagg, rektor

Elevhälsan

Elevhälsoteamet består förutom rektor av kurator, SYV, skolsköterska, specialpedagog samt speciallärare. Eleverna har också tillgång till skolläkare och psykolog.

Kom ihåg att du inte är ensam i dina studier. Din mentor är din närmsta kontakt vid minsta behov av stöd och till sin hjälp har de ett helt elevhälsoteam. Tillsammans arbetar vi alla för att Rytmus ska fortsätta vara en fantastisk skola för såväl teoretiska som estetiska studier.