WE'LL COME TO YOU

DIGITALT ÖPPET HUS

Hej alla härliga blivande Rytmuselever! Vi ser fram emot att få träffa er på ett tryggt vis på våra öppet hus. Men vi har också skapat denna sidan för att visa upp arbeten av våra elever, sammanfatta information om våra grenar och mycket mer. Fortsätt scrolla!

 

 

Om ni inte kan komma till oss, får vi komma hem till er. Den 7 maj strömmade vi genom era datorer och mobiler och höll i ett digitalt öppet hus. Då kunde ni kunna träffa oss digitalt, lyssna på lärare, ställa era frågor, och vi bjöd även på lite musik.

/Josefin, personal och elever på Rytmus Malmö

Påminn mig!

Följ vår livestream här

Vi välkomnar dig till ett program med korta intervjuer och inslag som visar vår skola och vad som händer hos oss.


Kolla in skolan från soffan

Rytmus Malmö ligger mitt i kulturkvarteren på Möllan. Här är vi granne med rockklubben KB, kulturskolan och Mazettihuset, Spelföretaget Massiv, Bio Panora och Friskis och svettis. Dessutom ett stenkast från Triangelns och Södervärns tåg och busstationer.  Ta en kaffe, luta dig tillbaka och ta en tur i våra lokaler. Via knappen nedan så kan du gå runt i skolan i 3D.

Gå runt i skolan

Hej du som sökt, snart ses vi!

Att börja gymnasiet är en spännande lite läskig tid med mycket nytt och stora omställningar, men du kan känna dig helt lugn. Det är vårt uppdrag att se till att du känner dig trygg i skolan och att du får all info och rätt utrustning för dina studier, vi ser verkligen fram emot att få lotsa dig in i skolan och gemenskapen.

Vill du börja hos oss men har inte sökt än?
Är du nyfiken på oss och vill börja antingen nu i höst eller nästa år? Vi vill tipsa dig att hänga med i vårt flöde på Instagram för att få en känsla för vad vi gör på skolan. Har du frågor om oss, vår utbildning och hur du söker hit är du välkommen att skriva till oss när du vill!

Har du frågor inför omvalet?

Om du har frågor inför omvalet om vår skola och hur antagningen går till är du alltid välkommen att skriva till oss: lena.bergstrom@rytmus.se. Vill du ha hjälp med själva ansökan kan du säkert få det av din Studie- och yrkesvägeldare på skolan du går. Man kan också kontakta skanegy.se för att få hjälp och ställa frågor.

 

Josefin Knagg

Live night

Se film från Livenight hos oss förra året.


Instrument och sång

Inom den här grenen jobbas det också mycket sceniskt, såväl inom den enskilda undervisningen som i gruppsammanhang. I ensemblespelet tränar du inte bara på att spela låtar tillsammans med andra. Du utvecklar också förmågan att kommunicera – med en publik och med dina medmusiker.


Singer/Songwriter

Denna gren ger individuell träning i ett större sammanhang. Du får också skapa musik tillsammans med andra, för olika typer av sammanhang och i alla tänkbara stilar. Det ger dig nya vyer och influenser – även om du redan hittat din egen personliga nisch!


Musikproduktion

På grenen Musikproduktion utvecklar du dina kunskaper i att använda samplers och sequencer i ensemble och studiomiljö. Du lär dig exempelvis inspelningsteknik av akustiska instrument, mixning och mastring. Vi producerar med din dator i moderna musikgenrer. Du gör ljuddesign både på och framför scen som ljudtekniker under våra konsertarrangemang.


Estet/sam

Att älska musik innebär inte alltid att passionen blir ett yrke. På Rytmus går många elever som ser den estetiska delen som en nyttig och stimulerande del av gymnasietiden – men som har andra planer när det gäller framtidens vägval. På Estet / Sam byter du helt enkelt ut vissa musikaliska fördjupningskurser mot teoretiska ämnen som exempelvis mer matematik. Nej, det estetiska försvinner inte, men minskar alltså i omfång och ger dig en mer traditionell samhällsvetenskaplig gymnasieutbildning.