PLAY TOGETHER

Välkommen till oss

Den här sidan är för dig som redan sökt till oss inför hösten  och redan nu längtar efter mer information om skolan och skolstarten. Längre ner berättar vår rektor Jennie mer om vad som kommer hända i augusti när vi drar igång. Men kanske vill du innan dess veta mer om hur vi jobbar på Rytmus och vilka program vi har.

 

Rytmus är gymnasiet för dig som vill utveckla din musikalitet tillsammans med andra samtidigt som du skaffar dig högskolebehörighet. Hos oss får du alla möjligheter att att följa din egen väg med dörrarna öppna mot högskola och musikbransch. Miljön på skolan är också en viktig del av gymnasiet, lokalerna, utrustningen och stämningen ger dig förutsättningar att lära och att bli utmanad musikaliskt.

 

Våra lärare jobbar kreativt mellan olika ämnen, de är personliga och engagerade i just din utveckling och många har lång branscherfarenhet. Dessutom kommer du älska våra ”Clinics” där du regelbundet får möta spännande artister från olika delar av världen öga mot öga. Allt för att du ska lära och inspireras – här och nu.

 

FÖR DIG SOM SÖKT!

Hej på dig nya vår nya årskurs etta, så kul att du har sökt till vår skola! Nu när du är en av oss vill vi ge dig lite mer information om när vi börjar och vad du kan förvänta dig. Först och främst, den 25 juni kl.13.00 är antagningen klar och du kan gå in och tacka ja till utbildningen på antagningswebben. Första dagen i skolan är den 17 augusti, kl 10.00, och tvåorna och treorna börjar senare på dagen.

 

Din första tid på skolan kommer innehålla många sociala inslag för att du ska lära känna dina nya klasskompisar, och få känna på Rytmus-andan mellan alla elever på skolan.

 

Den första tiden på skolan är viktig och det är många minnen och vänskapsband som skapas, ta tillfället i akt och njut av ditt nya liv på gymnasiet. Vi längtar tills vi kan genomföra Clinics och andra roliga aktiviteter under din tid hos oss. Vi lovar att du kommer få uppleva en riktigt härlig och utvecklande tid hos oss! 😊

/ Jennie Bubach, rektor på Rytmus Göteborg

Kontakta oss

Har du några frågor under sommaren? Fyll i formuläret nedan så kommer rektor Jennie att hjälpa dig.

 

Så här fungerar antagningen i sommar

Reservantagning är mellan 5 augusti-5 september, men om du vill se steg för steg hur antagningen fungerar finns mer information via gymnasieantagningen Indra. Vi som skola tar över antagningen i september.


Ta en rundtur hos oss

Rytmus finns i renoverade lokaler mitt i centrala Göteborg, på Postgatan 5 ett stenkast från Nordstan. Vi har salar är för klassrumsundervisning och vi har byggt ljudisolerade ensemblerum och studios för musikundervisningen. Varmt välkommen att ta en kaffe, luta dig tillbaka och ta en tur i våra lokaler. Via knappen nedan så kan du gå runt i skolan i 3D.


Glad sommar!

“Skolan har hjälpt oss utvecklas individuellt på våra huvudinstrument”

Molly Sandén - från Lilla Melodifestivalen till folkkär artist

Instrument och Sång

Inom den här grenen jobbas det också mycket sceniskt, såväl inom den enskilda undervisningen som i gruppsammanhang. I ensemblespelet tränar du inte bara på att spela låtar tillsammans med andra. Du utvecklar också förmågan att kommunicera – med en publik och med dina medmusiker.


Vokalmusiker/Vocal group

På grenen vocalmusiker/vocalgroup du lär dig stämmor, intonation, konstnärligt musikaliskt uttryck och fördjupar dina musikteoretiska kunskaper. Du kommer att få chansen att uppträda inför publik, bland annat genom solokonserter, körkonserter, konsertkvällar med Vocal groups och medverkan vid större projekt utanför skolan. Livet på Vokalgrenen är fyllt av musik och gemenskap. Och din sång står i fokus!


Singer/Songwriter

Denna gren ger individuell träning i ett större sammanhang. Du får också skapa musik tillsammans med andra, för olika typer av sammanhang och i alla tänkbara stilar. Det ger dig nya vyer och influenser – även om du redan hittat din egen personliga nisch!


Musikproduktion

På grenen Musikproduktion utvecklar du dina kunskaper i att använda samplers och sequencer i ensemble och studiomiljö. Du lär dig exempelvis inspelningsteknik av akustiska instrument, mixning och mastring. Vi producerar med din dator i moderna musikgenrer. Du gör ljuddesign både på och framför scen som ljudtekniker under våra konsertarrangemang.