Dina
tre år

Om Rytmus Göteborg

Rytmus musikgymnasium är en unik skola fylld av kreativa samarbeten med en tydlig målsättning att vara ett av Sveriges bästa estetiska gymnasier. Inom utbildningen strävar vi hela tiden efter att vara verklighetsförankrade och aktuella i såväl de estetiska som teoretiska ämnena. Att flera av skolans lärare vid sidan om sina läraruppdrag också har professionella karriärer som kompositörer, skivproducenter, frilansmusiker, arrangörer m.m. är inspirerande för såväl elever som föräldrar och övrig personal.

Våra högkvalitativa undervisningslokaler ligger på bekvämt promenadavstånd från Göteborgs centralstation och är mycket uppskattade av våra elever. Många av våra elever nämner också den karaktäristiska ”Rytmusandan” som finns på skolan, en miljö som ger trygghet och mod där vi tillsammans vågar och kan utvecklas att nå våra mål.

Postgatan 5

Rytmus finns i nya renoverade lokaler mitt i centrala Göteborg. I det ombyggda tingsrättshuset på Postgatan är nu det som tidigare var strikt säkerhetssal fyllt av musik. Andra salar är för klassrumsundervisning och vi har byggt ljudisolerade ensemblerum och studios. Lokalerna är på nästan 2000 kvm och arkitekter och akustikkonsulter har arbetat med utformningen så vi har fått precis den skola vi vill ha.

Rytmus finns i egna lokaler, vi tycker det är viktigt att skolan har en egen identitet och att du känner dig som hemma. Men det finns många fördelar med att dela hus. I ett ”mini-campus” kan vi gemensamt dela på elevhälsovård, studie- och yrkesvägledare och språkundervisning. Skolorna berikar även varandra genom olika elevsamarbeten.

Huset vi bor i

Lokalerna är väl anpassade för utbildningen och på skolan finns vanliga salar för klassrumsundervisning såväl som ljudisolerade ensemblerum och studios. Lokalerna är på nästan 2000 kvm och arkitekter och akustikkonsulter har arbetat med utformningen så vi har fått precis den skola vi vill ha.