WE'LL COME TO YOU

DIGITALT VIP-EVENT

Hej alla härliga blivande Rytmuselever! Vi ser fram emot att få träffa er på ett tryggt vis på våra öppet hus. Men vi har också skapat denna sidan för att visa upp arbeten av våra elever, sammanfatta information om våra grenar och mycket mer. Fortsätt scrolla!

 

 

Om ni inte kan komma till oss, får vi komma hem till er. Den 7 maj strömmade vi genom era datorer och mobiler och höll i ett digitalt öppet hus. Då kunde ni kunna träffa oss digitalt, lyssna på lärare, ställa era frågor, och vi bjöd även på lite musik

/Jenny, personal och elever på Rytmus Göteborg

Påminn mig!

Följ vår livestream här

Se vår live-sändning nedan där vi bjöd på musik, elevröster och svarade på vanliga frågor om vår skola.


Kolla in skolan från soffan

Rytmus finns i renoverade lokaler mitt i centrala Göteborg, på Postgatan 5 ett stenkast från Nordstan. Vi har salar är för klassrumsundervisning och vi har byggt ljudisolerade ensemblerum och studios för musikundervisningen. Varmt välkommen att ta en kaffe, luta dig tillbaka och ta en tur i våra lokaler. Via knappen nedan så kan du gå runt i skolan i 3D.

Gå runt i skolan

För dig som sökt

Att börja gymnasiet är en spännande lite läskig tid med mycket nytt och stora omställningar, men du kan känna dig helt lugn. Det är vårt uppdrag att se till att du känner dig trygg i skolan och att du får all info och rätt utrustning för dina studier, vi ser verkligen fram emot att få lotsa dig in i skolan och gemenskapen.

Vi ses i augusti!

Jennie Bubach

Vill du söka till oss?

Vill du byta eller söka till oss? Tveka inte att kontakta Sofia som är administratör på skolan så kan hon hjälpa dig: sofie.nilsson@rytmus.se.


Instrument och Sång

Inom den här grenen jobbas det också mycket sceniskt, såväl inom den enskilda undervisningen som i gruppsammanhang. I ensemblespelet tränar du inte bara på att spela låtar tillsammans med andra. Du utvecklar också förmågan att kommunicera – med en publik och med dina medmusiker.


Vokalmusiker/Vocal group

På grenen vocalmusiker/vocalgroup du lär dig stämmor, intonation, konstnärligt musikaliskt uttryck och fördjupar dina musikteoretiska kunskaper. Du kommer att få chansen att uppträda inför publik, bland annat genom solokonserter, kör-
konserter, konsertkvällar med Vocal groups och medverkan vid större projekt utanför skolan. Livet på Vokalgrenen är fyllt av musik och gemenskap. Och din sång står i fokus!


Singer/Songwriter

Denna gren ger individuell träning i ett större sammanhang. Du får också skapa musik tillsammans med andra, för olika typer av sammanhang och i alla tänkbara stilar. Det ger dig nya vyer och influenser – även om du redan hittat din egen personliga nisch!


Musikproduktion

På grenen Musikproduktion utvecklar du dina kunskaper i att använda samplers och sequencer i ensemble och studiomiljö. Du lär dig exempelvis inspelningsteknik av akustiska instrument, mixning och mastring. Vi producerar med din dator i moderna musikgenrer. Du gör ljuddesign både på och framför scen som ljudtekniker under våra konsertarrangemang.


Estet/sam

Att älska musik innebär inte alltid att passionen blir ett yrke. På Rytmus går många elever som ser den estetiska delen som en nyttig och stimulerande del av gymnasietiden – men som har andra planer när det gäller framtidens vägval. På Estet / Sam byter du helt enkelt ut vissa musikaliska fördjupningskurser mot teoretiska ämnen som exempelvis mer matematik. Nej, det estetiska försvinner inte, men minskar alltså i omfång och ger dig en mer traditionell samhällsvetenskaplig gymnasieutbildning.