logo-rytmus
mobile-image

Digitalt öppet hus

Vi svarar på era frågor!

Hej alla härliga blivande Rytmuselever!

Vi ser fram emot att få träffa er på ett tryggt vis på våra öppna hus. Men vi har också skapat denna sidan för att visa upp arbeten av våra elever, sammanfatta information om våra grenar och mycket mer. Fortsätt scrolla!

 

/Jenny, personal och elever på Rytmus Göteborg


Få koll på oss

Eftersom vi inte kan ta emot er som förväntat på öppet hus vill vi ge er tillgång till digitala resurser. Nedan kan du ladda ner vår katalog och exempel på schema för en dag.

Har du frågor om vår skola? Tveka inte att kontakta oss på: info.goteborg@rytmus.se

Kolla in skolan från soffan

Rytmus finns i renoverade lokaler mitt i centrala Göteborg på Postgatan 5 ett stenkast från Nordstan. Vi har salar för klassrumsundervisning och vi har byggt ljudisolerade ensemblerum och studios för musikundervisningen. Varmt välkommen att ta en kaffe, luta dig tillbaka och ta en tur i våra lokaler. Via knappen nedan så kan du gå runt i skolan i 3D.

Gå runt i skolan
Ansök till Rytmus

PLAY TOGETHER

Bli uppdaterad om vad som händer på skolan genom att göra en intresseanmälan nedan. Om du har frågor går det alltid bra att kontakta oss: info.goteborg@rytmus.se

 

Instrument och Sång

Inom den här grenen jobbas det också mycket sceniskt, såväl inom den enskilda undervisningen som i gruppsammanhang. I ensemblespelet tränar du inte bara på att spela låtar tillsammans med andra. Du utvecklar också förmågan att kommunicera – med en publik och med dina medmusiker.


Vokalmusiker/Vocal group

På grenen vocalmusiker/vocalgroup du lär dig stämmor, intonation, konstnärligt musikaliskt uttryck och fördjupar dina musikteoretiska kunskaper. Du kommer att få chansen att uppträda inför publik, bland annat genom solokonserter, kör-
konserter, konsertkvällar med Vocal groups och medverkan vid större projekt utanför skolan. Livet på Vokalgrenen är fyllt av musik och gemenskap. Och din sång står i fokus!


Singer/Songwriter

Denna gren ger individuell träning i ett större sammanhang. Du får också skapa musik tillsammans med andra, för olika typer av sammanhang och i alla tänkbara stilar. Det ger dig nya vyer och influenser – även om du redan hittat din egen personliga nisch!


Musikproduktion

På grenen Musikproduktion utvecklar du dina kunskaper i att använda samplers och sequencer i ensemble och studiomiljö. Du lär dig exempelvis inspelningsteknik av akustiska instrument, mixning och mastring. Vi producerar med din dator i moderna musikgenrer. Du gör ljuddesign både på och framför scen som ljudtekniker under våra konsertarrangemang.


Estet/sam

Att älska musik innebär inte alltid att passionen blir ett yrke. På Rytmus går många elever som ser den estetiska delen som en nyttig och stimulerande del av gymnasietiden – men som har andra planer när det gäller framtidens vägval. På Estet / Sam byter du helt enkelt ut vissa musikaliska fördjupningskurser mot teoretiska ämnen som exempelvis mer matematik. Nej, det estetiska försvinner inte, men minskar alltså i omfång och ger dig en mer traditionell samhällsvetenskaplig gymnasieutbildning.