×
 

Hoppa till innehållet

Färdighetsprov - Musikproduktion

Efter att du har ansökt till Rytmus Göteborg får du en kallelse per brev till färdighetsprov hos oss. Detta sker under en halvdag på skolan där du träffar lärare och elever. Här har du möjlighet att få Färdighetspoäng (upp till 280 poäng). Resultatet från färdighetsprovet adderas sedan till ditt meritvärde och du ansöker på summan av meritvärde plus färdighetspoäng.

Vi vill uppmuntra dig att förbereda dig väl och i god tid för att ge dig själv bästa förutsättningar. Har du frågor så tveka inte att höra av dig till oss: jonas.pettersson@rytmus.se

Vi ser fram emot att träffa dig!

En elev mixar en låt i en studio och leer mot datorskärmen.

Hur ett prov går till

 • När du kommer till skolan anmäler du dig i receptionen precis innanför glasdörrarna till entrén. Därefter samlas alla sökande elever för mer information om dagen.

  Två elever sjunger och spelar trummor.
 • Under dagen får du träffa både elever och lärare. Dessutom kommer du att vara med i en workshop tillsammans med andra sökande där vi på ett lekfullt sätt jobbar med låtskrivande, musiklyssning och andra kreativa moment.

  En grupp elever sjunger och dansar tillsammans kring ett bord.
 • Vid ett tillfälle under dagen kommer du träffa några lärare för att framföra den låt du har förberett i förväg samt visa upp ditt arbetsprov. Provet tar ca 20 minuter och förutom att framföra dina låtar gör du också en härmningsövning.

  En grupp elever spelar glatt brädspel på ett bord utomhus.

Förberedelser

Här kan du läsa mer om momenten som ingår i färdighetsprovet samt de förberedelser du behöver ha gjort inför det. Det är viktigt att du kommer förberedd.

 • Du ska till färdighetsprovet ta med ett arbetsprov i form av en musikproduktion du skapat. Arbetsprovet kan redovisas på egen dator eller på medhavd usb-sticka. Vi för tillsammans ett samtal om arbetsprovet och lyssnar på det du skapat.

 • Inför Färdighetsprovet ska du välja och öva in en valfri låt som du sedan framför på ditt huvudinstrument (sång, piano, gitarr, trummor, bas, fiol, trumpet, saxofon, EDI eller något annat instrument som du väljer fritt). Om du vill ha komp på din egenvalda låt tar du med en ackordskiss på låten vid provtillfället. Du kan också spela din valfria låt till en bakgrund eller helt utan komp.

  TIPS!

  Öva så mycket du kan på låten/låtarna så du känner dig väl förberedd till du kommer till Rytmus. På skolan finns det instrument att låna men har du ett eget instrument är det en rekommendation att du använder det, då du är mest van vid hur det instrumentet känns och låter.

 • Det här momentet är en härmningsövning. Det är en del av testet du inte kan förbereda inför, lärarna kommer på plats förklara hur det går till och leda dig genom momentet.

Har du frågor?

Om du har frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta oss.

Besök oss

Är du nyfiken på Rytmus? Besök oss på Öppet hus eller på en Prova på-dag så får du se våra lokaler, lära dig mer om vår skola och känna på Rytmusandan.