Musikproduktion

Här jobbar du med musikproduktion. Du spelar själv i ensembler och deltar i en större produktion och många mindre projekt varje år.

 

Arbetsprovet

Eftersom det här är en produktionsinriktad gren skulle vi gärna vilja att du skickar in ett arbetsprov till oss. Arbetsproven kan se olika ut – men är ett ljudande material där du varit inblandad i processen med att ta fram produkten. Ex en mix från något du jobbat fram i ett musikprogram, eller varit med och spelat in. Antagningen sker i intervjuform där vi bl.a. pratar om ditt arbetsprov och dina erfarenheter från musikproduktion. Du kommer också att få möjlighet att berätta om dina ambitioner och kunskaper inom ämnet.

 

Arbetsprovet tar du med dig till skolan på provdagen.

Om du vill får du gärna skicka råfilen (dvs en datafil från det musikprogram du jobbar med) till oss innan. 

Vi vill också att du förbereder en valfri låt på ditt huvudinstrument som du framför vid antagningen. Vill du ha komp vill vi att du skickar in en kompskiss till oss. Du kan också spela din valfria låt till en bakgrund eller helt utan komp. 

Frågor om provet besvaras av David Levinsson david.levinsson@ga.rytmus.se och Julia Gustafsson julia.gustafsson@ga.rytmus.se

 

De här delarna ingår i färdighetsprovet:

1. Ett samtal om arbetsprovet

2. Framförande av valfri låt (själv eller tillsammans med oss)

3. Gehörs- och improvisationsövning (härmningsövning)