×
 

Hoppa till innehållet

Färdighetsprov - Instrument/sång

Efter att du har ansökt till Rytmus Göteborg får du en kallelse per brev till färdighetsprov hos oss. Detta sker under en halvdag på skolan där du träffar lärare och elever. Här har du möjlighet att få Färdighetspoäng (upp till 280 poäng). Resultatet från färdighetsprovet adderas sedan till ditt meritvärde och du ansöker på summan av meritvärde plus färdighetspoäng.

Vi vill uppmuntra dig att förbereda dig väl och i god tid för att ge dig själv bästa förutsättningar. Har du frågor så tveka inte att höra av dig till oss: jonas.pettersson@rytmus.se

Vi ser fram emot att träffa dig!

En elev spelar elgitarr och tittar koncentrerat ner på gitarrens hals.

Hur ett prov går till

  • När du kommer till skolan anmäler du dig i receptionen precis innanför glasdörrarna till entrén. Därefter samlas alla sökande elever för mer information om dagen.

    Två elever sjunger och spelar trummor.
  • Under dagen får du träffa både elever och lärare. Dessutom kommer du att vara med i en workshop tillsammans med andra sökande där vi på ett lekfullt sätt jobbar med låtskrivande, musiklyssning och andra kreativa moment.

    En grupp elever sjunger och dansar tillsammans kring ett bord.
  • Vid ett tillfälle under dagen kommer du träffa några lärare för att framföra de låtar du har förberett i förväg. Detta moment tar ca 20 minuter och förutom att framföra dina låtar gör du också en härmningsövning (gehörsövning).

    En grupp elever spelar glatt brädspel på ett bord utomhus.

Förberedelser

Här kan du läsa mer om de moment som ingår färdighetsprovet och de förberedelser du behöver ha gjort inför det. Det är viktigt att du kommer förberedd.

Har du frågor?

Om du har frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta oss.

Besök oss

Är du nyfiken på Rytmus? Besök oss på Öppet hus eller på en Prova på-dag så får du se våra lokaler, lära dig mer om vår skola och känna på Rytmusandan.