Rytmus

Estetiska programmet

Estetiska programmet är till för dig som är kreativ, nyfiken och tycker om att skapa och uttrycka dig. Programmet passar dig som vill studera vidare eller vill arbeta inom media, musik eller grafik.

 

Estetiska programmet är högskoleförberedande

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program som ger dig möjligheten att kombinera studier med ditt kreativa intresse. Kommunikation, kreativitet och eget skapande är nyckelord i våra utbildningar och kunskaper som är värdefulla att ha med sig oavsett vad du vill göra i framtiden. Ditt val av inriktning och fördjupning styr innehållet i utbildningen.

 

Funderar du på att välja estet?

Brinner du för kreativitet, musik, skapande och media så kanske estetiska programmet passar dig. Då får du ägna dig åt ditt intresse på skoltid och samtidigt få högskolebehörighet. K

 

Skolverket om Estetiska programmet

Skolverket skriver att “Efter examen från programmet ska eleverna ha kunskaper för högskolestudier inom främst de konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områdena.” Men eftersom det är ett brett program kan du söka dig till andra branscher också efter studenten. Estet handlar mycket om hur man kan kommunicera med och förmedla ett budskap till andra människor på olika sätt. Framförallt genom att förstå hur konst och budskap uppfattas av sinnena.

 

Inriktningar och kurser inom utbildningen

Inom Estetiska programmet finns fem inriktningar: bild och formgivning, dans, estetik och media, musik, samt teater. På Rytmus erbjuder vi estetiska programmet med inriktning musik.

 

ES – Musik

Inriktningen Musik handlar såklart om musik. Här lär du dig om musik från olika delar av världen men du får också såklart utöka dina kunskaper inom musikskapande och musikutövande.

 

ES – Estetik och media

Estetik och media går ut på att lära sig om digitala medier och hur man kommunicerar digitalt.

Vad kan man bli?

Estetiska programmet är högskoleförberedande precis som teknikprogrammet eller samhällsvetenskapliga programmet till exempel. Det betyder att du får en bred utbildning så i teorin kan du bli vad som helst beroende på vad du gör efter gymnasiet.