Liam och Amadeus är båda 18 år gamla – tillsammans är de Riviäran och deras första singel “Allt för mig” är streamad över 30 000 gånger på Spotify. Båda går på Rytmus Borlänge.

Musikintresset har varit genomgående i deras liv, därför var det inte oväntat att Rytmus blev deras gymnasieval. Liam pluggar musikproduktion och Amadeus går Instrument/Sång med huvudinstrument piano. 

– Vi både ville hålla på med musik och förhoppningsvis kunna ha det som framtida jobb. Därför såg vi Rytmus som en tid för oss att hålla på med det vi gillar mest och samtidigt utvecklas!

Liam och Amadeus har länge skapat låtar tillsammans som inte riktigt har blivit något, men de var något med “Allt för mig” som gjorde att de ville släppa den. Riviäran var ett namn som kom upp efter några rundor. 

– Stilen som ”Allt för mig” har är väldigt inne just nu så vi försökte göra något som folk skulle gilla men med våran egen touch. Sen hade vi också tur med att så många delade och spred den vidare, berättar dem. 

På Rytmus Borlänge får de både utvecklas individuellt och även hur de ska producera musik, de lyfter att de alltid får hjälp av lärarna på skolan.

– Till exempel olika tips och tricks när man producerar ihop en låt. Om vi frågar någon lärare om feedback på en låt vi håller på med så är de alltid hjälpsamma! 

Berätta om hur process ser ut när ni skapar musik

– Det kan variera rätt mycket men ofta börjar vi med att sitta ner vid ett piano och komma på lite melodier som passar bra till olika ackordsföljder och sen lägger vi in det vi kommit på i ett musikprogram på datorn och utvecklar låten. Därefter spanar vi på lite idéer till text som passar låtens känsla. Ibland får vi bara upp olika melodier i huvudet som vi brukar spela in på röstmemo för att komma ihåg melodin och sedan jobba ihop något bra tillsammans av det! 

Vad händer efter Rytmus?

– Planen är att fortsätta Riviäran och ta det så långt det bara går. Vi funderar på att studera vidare på musikmakarna eller en liknande skola tillsammans, berättar de.

Berätta om er nya låt “Bättre”

– En stor inspirationskälla är också att vi vill göra nästa låt bättre och bättre så vi jobbar mycket med kvalitén av våra produktioner. Vi båda utvecklas snabbt och det är extremt kul och oavsett hur allt det här kommer att gå så kommer vi inte att ge upp först. Vi har kommit dit vill nå, berättar de.