Artisten ISA heter egentligen Isa Tengblad och har alltid sysslat med musik. Hon har varit med i Melodifestivalen två gånger och har släppt ett album i sitt eget skivbolag. 

Isa Tengblad eller ISA hann med mycket redan innan Rytmus

Isa Tengblad visste precis vad hon ville bli från första början. Redan som femåring var hon med i Småstjärnorna där hon imiterade Jill Johnsson och uppträdde till låten Crazy in love. Småstjärnorna var ett program i TV4 där barn mellan 5 och 10 år mimade till låtar. Deltagarna fick också klä ut sig till sin favoritartist. Förutom ISA har många andra kända artister börjat i Småstjärnorna: Amy Diamond, Alicia Vikander och Linnea Henriksson bland annat. Småstjärnorna var en tävling och juryn bestod av olika kända svenskar till exempel Nanne Grönvall, E-type och Markoolio. 

När Isa Tengblad var 10 var hon med i Talang 2008 och två år senare deltog hon i uttagningen till Junior Eurovision Song Contest 2010. 

Första singeln Bomb med i Sommarkrysset

ISA släppte sin första singel Bomb 2012 vilken hon framförde i Sommarkrysset i TV4. Sommarkrysset sänds från Gröna Lund varje sommar sedan 2005 och andra artister som uppträtt där är Movits!, Felix Sandman, Benjamin Ingrosso, Mohombi, Paul Rey, Molly Sandén, Miss Li, Måns Zelmerlöw, Tove Lo och Miriam Bryant. 

2014 kom ISAs andra singel: What Are We. ISA har inte bara satsat på sången och artisteriet under sin uppväxt, hon har också tävlat internationellt i discodans och streetdance. Dessutom har hon spelat fotboll. 

Melodifestivalen 2015 – Don’t stop

ISA debuterade i Melodifestivalen 2015. Då deltog hon med låten Don’t stop. Hon tävlade med låten i den tredje deltävlingen som gick av stapeln i Östersund. Låten är skriven av Johan Ramström, Gustaf Svenungsson, Magnus Wallin, Oscar Merner och Isa Tengblad själv. ISA gick direkt till final med låten Don’t stop och slutade på en sjundeplats i hela tävlingen. 

Melodifestivalen 2016 – I will wait 

Året efter ställde ISA upp i Melodifestivalen igen med balladen I Will Wait. Då gick det inte lika bra för ISA. Hon tog sig till andra chansen men låten blev utslagen i duellen. ISA är öppen om att hon i samband med båda sina framträdanden pressade sig själv så hårt att hon gick in i en depression. Hon säger att hon är en tävlingsmänniska som definierade sig själv vid sina prestationer. Hon säger också att hon tror att det är många unga personer som känner prestationsångest idag på grund av bland annat sociala medier. 

ISAs Debut Album 2019 tillsammans med Albin Tengblad

ISA hade länge kontrakt med Sony Music men önskade mer självbestämmande och startade 2018 det egna skivbolaget Licious Music. Genom det släppte hon sitt debutalbum våren 2019. Det döpte hon till det passande namnet Debut Album. Hon beskriver det själv som en blandning mellan pop och R&B. På Debut Album finns flera låtar där hon samarbetat med sin bror Albin Tengblad som är låtskrivare och producent. 

Pojkvän och familj

Isas pojkvän Filip Grundstroem är några år äldre än henne och är också musiker. Hon är nära sin familj som bor i Bromma i Stockholm. Den består av hennes pappa Mattias Tengblad, mamma Marie och lillebror Elliot. Storebror Albin Tengblad bor och studerar i USA. 

Fakta Isa Tengblad

Född: 25 april 1998

Från Stockholm, Bromma

Genre: Pop

Skivbolag: Licious Music

Gymnasium: Rytmus Stockholm

Lyssnare per månad (Spotify): 53 000