Ida Staxenius tidigare Rytmus elev i Göteborg har blivit utnämnd i Export Music Swedens lista på de 20 betydelsefulla personerna under 30 år för Svensk musik export 2020!

Vi vet att ditt 2019 var ett intensivt och mycket framgångsrikt år – berätta:

– Tack! Wow, vart ska man börja… så mycket hände under 2019 känns det som! Men det största måste ändå varit lanseringen av STIM Music Room. Stim Music Room är en arbetsplats för alla stim-anslutna låtskrivare i form av ett co-working space, studios, mötesrum och en scen. Alla stim-anslutna låtskrivare får gratis boka våra studios och co-working spacet har drop in varje dag, dit kan du komma och jobba, träffa oss som jobbar på Stim, ta möten eller bara vara. Vi är det första collecting societyt i världen att skapa en sån här yta för våra låtskrivare. Det känns helt rätt att STIM som medlemsorganisation ska ha en yta som är till för våra medlemmar. Sen var det sjukt kul att få dela ut priset för ”årets mest spelade låt” till Avicii’s ”Without You” på musikförläggarnas pris i november.

– Från att ha gått på Singer&Songwriter på Rytmus, Musikmakarna i Örnsköldsvik har du nu bytt spår till att jobba på STIM. Vad betyder nätverket för dig? Har du kvar kontakten med gänget från Rytmustiden?

– Ja, jag har ju minst sagt bytt bana lite men hade inte kunnat göra det utan erfarenheten som låtskrivare som jag har från Rytmus och Musikmakarna. Det är ju superviktigt med ett bra nätverk för att navigera i branschen. Från Rytmus har jag några av mina närmsta kompisar to this day. Vi träffades på Rytmus och det kommer fler och fler gamla klasskompisar från gymnasietiden som flyttar till Stockholm, vilket ju är superkul.