Halla Alrefay är 18 år gammal. Hon drömmer om att få kombinera att jobba som flygvärdinna men också att få producera musik, som hon gör på fyra olika språk. På Rytmus pluggar hon musikproduktion.

Halla berättar att hon alltid har haft stort intresse för musik. Hennes storebror höll på med hip-hop innan de flydde från kriget i Syrien. Musiken har alltid varit i hennes ådror. Halla skriver låtar på rumänska, arabiska, svenska och engelska. 

– Jag började skriva mina texter när jag var liten, berättar hon. 

Musikvideo som är visad över 6,5 miljoner gånger

Halla fick kontakt med Mahmod Isawi, som är en YouTuber med 2,5 miljoner följare. Han blev imponerad av henne och gav henne ett beat, sedan skrev hon “Perfecto” som idag har över 6,5 miljoner visningar på YouTube. 

– Det var sjukt att den fick spridning, och det kändes jättehärligt att få bekräftelsen där. Låten handlar om att aldrig ge upp och fortsätta, så det betyder mycket att den fick mycket uppmärksamhet, berättar hon.

Vilken artist inspirerar dig extra?

– Halsey, texterna hon skriver tycker jag är bra, man kan känna känslan som hon förmedlar och i texterna som hon skriver. 

Från hotell och turism till Rytmus

Till en början gick hon hotell- och turismprogrammet då hon drömmer om att bli flygvärdinna. Men hon trivdes inte bra. Då fick hon möjlighet att byta till musikproduktion på Rytmus Borlänge och det gjorde hon.

– Just nu får vi lära oss grunderna Logic, men jag jag har jobbat med Logic i fem år. Så jag ser fram emot nästa år då vi kommer få fokusera på lite andra saker, säger hon.

Hon får stöd och hjälp av lärare i enskilda projekt, exempelvis har skolan kontakter med Dala Pop där de fått hjälp att producera låten “Lever Livet” som har över 50 000 streams på Spotify.

– Lärarna försöker alltid hjälpa oss att lyckas, säger hon. 

Ny singel nominerad till pris

Halla är nominerad i tävlingen Dalecarlia Music Awards, där hennes nya singel “Lever Livet” är nominerad till både Årets låt, och musikvideon till årets musikvideo. Hon skrev “Lever Livet” för flera år sedan.

Vad vill du göra efter Rytmus?

– Jag vill fortfarande bli flygvärdinna. Jag kommer vilja göra båda, jag kan inte välja bort att bli artist eller så. Jag skriver ganska mycket texter, det har jag alltid ha gjort. Jag vill kombinera båda!