Möt Annie Dahlin som var tidigare elev på Rytmus i Göteborg. Idag läser hon till läkare på Karolinska Institutet i Stockholm.

Vad fick dig att söka till Rytmus?
Jag kände att Rytmus var den bästa musikutbildningen då det var en skola med bara musikutbildning. Jag blev rekommenderad av en tjej som tidigare gått på min skola att söka.

Vad känner du att du fick med dig från tiden på Rytmus? 
Mycket samarbete, förmågan att jobba i grupp i alla de stora projekten som vi gjorde. Att spela tillsammans är svårt på flera sätt – allt från att bestämma låtar, klädsel till hur man skulle tolka låtarna. Detta har jag användning för även idag då man alltid kommer att jobba med andra människor. Sen var det ju väldigt roligt också. Jag verkar ha haft lite roligare gymnasietid än de andra som går i min klass.

När kom du in på vägen att bli läkare?

Jag har velat detta i stort sett hela livet. Jag har varit kluven mellan musiken och läkarspåret men till slut så blev det tydligt att det var läkare jag ville bli. Efter gymnasiet läste jag upp mina behörigheter på Komvux, i mitt fall biologi, kemi, fysik och matematik.

Vad är din dröm idag?

Min dröm är bli förlossningsläkare, men också att kunna få chansen att jobba i organisationen “läkare utan gränser” någonstans i världen.

Vilka tills skulle du ge till elever som ska välja gymnasiet?
Gå på det som du tycker verkar roligt och stimulerande för just dig. Det löser sig alltid med betyg och poäng till slut.