Erik Hassle är den svenska artisten som samarbetat med hela världen. Han har både haft succé som artist och som låtskrivare. Numera bor han i Los Angeles men han ser fortfarande Sverige som hemma. Han började nämligen sin karriär på Rytmus.

Erik Hassle debuterade med Hurtful

Erik Hassle började sin musikkarriär på Rytmus musikgymnasium i Stockholm. Där blir han upptäckt och deltar bland annat i en talangtävling som han kommer på andra plats i. Redan 2008 släpptes hans första stora låt Hurtful som blev en megahit både i Sverige och utomlands. Erik hyllades för sina catchiga pop-låtar med känslomässiga texter. 

Album och samarbete med Ellie Goulding

2009 släppte Erik Hassle sitt första album Hassle och en andra singel Don’t bring flowers. Samma år samarbetade han med världsartisten Ellie Goulding när de gjorde en egen version av Robyns låt Be Mine!

P3 Guld och Grammis

Året därpå, 2010 vann Erik både P3 Guld för Årets nykomling och en svensk Grammis i samma kategori. 

Erik Hassle samarbetar med medlemmar från Kent

Mariefred Sessions är ett mini-album som släpptes 2011. Det är frukten av ett samarbete mellan Erik Hassle och Joakim Berg och Martin Sköld från rockgruppen Kent. Efter det var det tyst ett tag från Erik och 2013 flyttade han över Atlanten till Los Angeles i Kalifornien.

Shakira feat. Rihanna – Can’t remember to forget you

Erik Hassles första låt som han inte skrev åt sig själv blev en internationell succé. Det är låten Can’t’ remember to forget you som är framförd av Shakira och Rihanna. Erik är en av låtskrivarna till superhiten. Han beskriver det själv som att det fungerar annorlunda i USA, där skickas en låt runt till en massa människor innan den är färdig. Samma år släppte Erik EP:n Somebody’s Party

No words omnämnd av Taylor Swift samt samarbete med Icona Pop

Under 2015 släppte Erik singeln No words som blev omnämnd av Taylor Swift i hennes lista på låtar man mår bra av. Samma år släpptes ett till samarbete av Erik som blev en megahit. Det är låten Emergency med Icona Pop som blev jättestor och spelades flitigt över hela världen. Den har Erik varit med och skrivit och vocaliserat. 

Missing you släpps 2016

År 2017 släpper Erik Hassle en till singel: Missing you. Den finns med på albumet Innocence Lost som släpps 2017, tillsammans med singeln No words.

Erik Hassle Fakta

Född: 26 augusti 1988

Från: Salem, Stockholm

Uppvuxen: Katrineholm

Gymnasium: Rytmus i Stockholm

Lyssnare per månad (Spotify): 279 400