logo-rytmus
mobile-image

PLAY TOGETHER

Välkommen till oss

Den här sidan är för dig som redan sökt till oss inför hösten  och redan nu längtar efter mer information om skolan och skolstarten. Längre ner berättar vår rektor Anna mer om vad som kommer hända i augusti när vi drar igång. Men kanske vill du innan dess veta mer om hur vi jobbar på Rytmus och vilka program vi har.

 

Rytmus är gymnasiet för dig som vill utveckla din musikalitet tillsammans med andra samtidigt som du skaffar dig högskolebehörighet. Hos oss får du alla möjligheter att att följa din egen väg med dörrarna öppna mot högskola och musikbransch. Miljön på skolan är också en viktig del av gymnasiet, lokalerna, utrustningen och stämningen ger dig förutsättningar att lära och att bli utmanad musikaliskt.

 

Våra lärare jobbar kreativt mellan olika ämnen, de är personliga och engagerade i just din utveckling och många har lång branscherfarenhet. Dessutom kommer du älska våra ”Clinics” där du regelbundet får möta spännande artister från olika delar av världen öga mot öga. Allt för att du ska lära och inspireras – här och nu.

Våra program

Vill du börja på Rytmus?

Vi har forfarande platser kvar på våra program. Är du intresserad av att söka till oss? Kontakta rektor Anna Ek som kommer att hjälpa dig: anna.ek@rytmus.se

 

Om du vill se steg för steg hur antagningen fungerar och hur du ändrar ditt val under sommaren finns mer information på gymnasieantagningen.
Vi som skola tar över antagningen till hösten.


Elever på Rytmus Borlänge sjunger

DU SOM VALT OSS

Hej på dig nya etta, så kul att du har sökt till vår skola! Nu när du är en av oss vill vi ge dig lite mer information om när vi börjar och vad du kan förvänta dig. Först och främst, den 1 juli är antagningen klar och du kan gå in och tacka ja till utbildningen på antagningswebben. Första dagen i skolan är den 18 augusti – den dagen har vi skolan för oss själva då tvåor och treor börjar dagarna efter.

 

Under introveckan i augusti får du tid att lära känna dina nya klass- och skolkamrater, din mentor och övrig personal på skolan. Du får även utforska Borlänge som stad, jamma med elever och lärare, kolla in din studieplan, schemat, få ditt skåp och busskort. Vi avslutar veckan med en första koncert, uppspel för varandra!

 

Din tid på gymnasiet kommer präglas av nya kunskaper både musikaliskt och inom de teoretiska ämnena. Programmet är högskoleförberedande och ger dig allt du behöver för att efteråt komma ut i livet och ta för dig och våga satsa på det du drömmer om, vad det än är.

/ Anna Ek, rektor på Rytmus

Kolla in skolan från soffan

Ta en kaffe, luta dig tillbaka och ta en tur i våra lokaler. Nedan har vi gjort en rundtur av våra lokaler: