Rytmus

Dina
tre år

Om Rytmus Borlänge

Rytmus musikgymnasium i Borlänge är en unik skola fylld av kreativa samarbeten med en tydlig målsättning att vara ett av Sveriges bästa estetiska gymnasier. Du som tänker börja på Rytmus har gett dig själv möjligheten att utveckla ditt musikintresse samtidigt som du håller dörren öppen för alla möjliga studie- och yrkesbanor.

Under dina tre år hos oss kommer du medverka i skolturnéer, Live Night, konserter och projekt. Vi anpassar ständigt undervisningen efter hur musikbranschen utvecklas och öppnar gärna dörren för branschens aktörer som inspirerar oss och ger oss kunskaper om livet utanför skolan. Du kommer också att få medverka på våra Clinics där du får inblick i olika delar av musikbranschen och hur det kan vara att arbeta i den.

Tusse - Singer/Songwriter

Vad har du med dig från Rytmus och vad har skolan betytt för dig?

– Min största utveckling har varit på Rytmus. Redan i ettan var det en wow-upplevelse. Mitt motto har varit: “var som en svamp och sug in allt i omgivningen”. Man lär sig mycket i skolan som gehörs- och musiklära. Det var så bra!

Vad har du att säga till den som funderar på att välja Rytmus?

– Om du brinner för musik så är det klart att du ska söka. Du får en grundläggande högskolekompetens, samtidigt som du har det hur kul och kreativt som
helst i din vardag. När du väljer väg ska du lyssna till ditt eget hjärta, inte till dina föräldrar eller dina kompisar. Gör gymnasievalet för dig själv!

Våra elever berättar om Rytmus

 


Rektor Anna Ek

Mitt mål är att alla elever ska vara nöjda med sitt val av skola, att vi har hög trivsel och goda studieresultat. När elever lämnar Rytmus efter tre år ska de känna och ha upplevt att de lärt sig och utvecklades mer än vad de trodde var möjligt. Vi kommer att jobba hårt och ha väldigt roligt tillsammans.

Anna Ek, rektor

Elevhälsa

Elevhälsoteamet består förutom rektor av kurator, SYV, skolsköterska, specialpedagog samt speciallärare. Eleverna har också tillgång till skolläkare och psykolog.

Kom ihåg att du inte är ensam i dina studier. Din mentor är din närmsta kontakt vid minsta behov av stöd och till sin hjälp har de ett helt elevhälsoteam. Tillsammans arbetar vi alla för att Rytmus ska fortsätta vara en fantastisk skola för såväl teoretiska som estetiska studier.

Kontakta vår elevhälsa:

Skolsköterska Liv Erichsen liv.erichsen@rytmus.se

Kurator Jan Norén jan.noren@rytmus.se

Specialpedagog Karl Axelsson karl.axelsson@rytmus.se