WE'LL COME TO YOU

DIGITALT ÖPPET HUS

Hej alla härliga blivande Rytmuselever! Vi hade ju sett fram emot att få träffa er, uppträda för er på öppet hus. Nu har ju den här våren tyvärr visat sig bli annorlunda och därför vill vi tänka utanför boxen.

 

 

Om ni inte kan komma till oss, får vi komma hem till er. Den 4 maj strömmade vi genom era datorer och mobiler och höll i ett digitalt öppet hus. Då kunde ni kunna träffa oss digitalt, lyssna på lärare, ställa era frågor, och vi bjöd även på lite musik.

/Anna, personal och elever på Rytmus Borlänge

Följ vår livestream här

Under vår livesänding nedan får du träffa rektor, musiklärare, teorilärare & SYV. Se live-streamen nedan:


Kolla in skolan från soffan

Ta en kaffe, luta dig tillbaka och ta en tur i våra lokaler. Nedan har vi gjort en rundtur av våra lokaler:

Glad sommar!

Halla Alrefays låtar gör succé

"Jag har fått en bredare kunskap inom musik"

Mer nyfiken?

Här har vi samlat videos från lärare och personal på skolan som berättar om kurser och annat. Efter varje video kan du klicka dig vidare.


Hej du som har sökt till oss! Snart ses vi!

Varmt välkommen till Rytmus Borlänge! Att börja gymnasiet är en spännande lite läskig tid med mycket nytt och stora omställningar, men du kan känna dig helt lugn. Det är vårt uppdrag att se till att du känner dig trygg i skolan och att du får all info och rätt utrustning för dina studier, vi ser verkligen fram emot att få lotsa dig in i skolan och gemenskapen.

Under introveckan i augusti får du tid att lära känna dina nya klass- och skolkamrater, din mentor och övrig personal på skolan. Du får även utforska Borlänge som stad, jamma med elever och lärare, kolla in din studieplan, schemat, få ditt skåp och busskort. Vi avslutar veckan med en första koncert, uppspel för varandra!

Din tid på gymnasiet kommer präglas av nya kunskaper både musikaliskt och inom de teoretiska ämnena. Programmet är högskoleförberedande och ger dig allt du behöver för att efteråt komma ut i livet och ta för dig och våga satsa på det du drömmer om, vad det än är.

Vill du börja hos oss men har inte sökt?
Kontakta Christopher Westling nedan för hjälp, frågor om utbildning, ett studiebesök samt för bokning av färdighetstest.

Rytmus = Tre år av musikglädje & gemenskap <3

Vägen till Lyckolandet

Borlängemusikalen Vägen till lyckolandet hade premiär den 28 mars 2019 på Fryshuset i Borlänge. Gustaf Norén ligger bakom musiken som baseras på Frödings dikter. Detta är den största produktionen som eleverna och lärarna på Rytmus musikgymnasium i Borlänge varit med om sedan skolan startade hösten 2017. Hör våra elever prata om upplevelsen att vara med i musikalen i klippen nedan:


Instrument och Sång

I inriktningen Instrument/sång så ligger fokus på ditt huvudinstrument samt att spela eller sjunga i ensembler. Varje vecka får du även enskild undervisning på ditt huvudinstrument.


Singer/Songwriter

I inriktningen Singer/Songwriter är det skrivande och framförande av din egen musik som står i centrum och du får öva dig att skriva för många olika sammanhang. Du får enskild undervisning på ditt huvudinstrument men även spela i ensemble 🎵


Musikproduktion

Musikproduktion är inriktningen för dig som är intresserad av att arbeta i musikstudios, studera ljudteknik, behärska musikprogram som t ex Logic och producera egen och andras musik. 🎵


Estet/sam

Estet/Sam är grenen för dig som har tänkt välja samhällsprogrammet och samtidigt vill utvecklas musikaliskt. Du läser det estetiska programmet och får samma behörighet som du får på samhällsprogrammet. Du kommer under alla tre åren läsa musikkurser såsom ensemble med körsång, gehörs- och musiklära samt enskilda lektioner på ditt huvudinstrument. 🎵