logo-rytmus

Musik - Instrument/Sång - Borlänge

Vässa ditt sätt att spela eller sjunga

Den här inriktningen fokuserar på ditt huvudinstrument och på hur du använder det – både enskilt och tillsammans med andra i olika gruppsammanhang.

 

 

Du får ägna dig åt inspirerande och nyttigt ensemblespel under tre år, samtidigt får du självklart enskilda lektioner på ditt instrument under din gymnasietid. Många elever som läser grenen väljer dessutom till ett bi-instrument i sina individuella val för att bredda sig.

Vi jobbar utifrån elevens förutsättningar och fångar upp och utvecklar varje enskild elevs unika röst eller spel. Stort fokus läggs på att du ska hitta ett eget personligt uttryck. Du kommer att bredda dig musikaliskt och jobba med många olika musikstilar – allt ifrån blues och jazz till RnB, hiphop och modern pop.

Inom den här grenen jobbas det också mycket sceniskt, såväl inom den enskilda undervisningen som i gruppsammanhang. I ensemblespelet tränar du inte bara på att spela låtar tillsammans med andra. Du utvecklar också förmågan att kommunicera – med en publik och med dina medmusiker.

Att stå på olika scener och genomföra många konserter ger dig bra scenvana och även grundläggande kunskaper i att arrangera konserter. Efter dina studier på Rytmus har du helt enkelt en stabil grund att stå på för ditt fortsatta artisteri!

Om programmet

Estetiska programmet

Det Estetiska programmet är högskoleförberedande och efter examen är du redo för studier inom konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områden. Estetiska programmet är också en öppning till yrken man kanske inte tänker på. Att kunna skapa kontakt med en publik är idag ett viktigt verktyg och utbildningen gör att du kan närma dig olika yrken och utbildningar på ett nytt sätt.

Entreprenörskap är ett annat område som ger dig möjlighet att utveckla din nyfikenhet, kreativitet, nyskapande och lust. Många lärare på Rytmus arbetar även som musiker eller producenter och vi ger ofta clinics med artister och andra inspirerande föreläsare. Vi utvecklar ständigt vår undervisning och erbjuder dig en modern utbildning som svarar mot de behov, krav och önskemål som finns i branschen idag.

Att göra musiken levande handlar inte bara om att spela live. Det betyder också att producera, spela in och sprida musiken till fler öron.

Gymnasiegemensamma ämnen Poäng
Engelska 5 100
Engelska 6 100
Idrott och hälsa 1 100
Historia 1b 100
Historia 2b 100
Matematik 1b 100
Naturkunskap 1b 100
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1b 100
Svenska 1 100
Svenska 2 100
Svenska 3 100
Gymnasiearbete
Gymnasiearbete 100
Individuellt val
Individuellt val 200
Programgemensamma kurser
Estetisk kommunikation 1 100
Konstarterna och samhället 50
Inriktningskurser
Ensemble med körsång 200
Gehörs- och musiklära 1 100
Instrument eller sång 1 100
Programfördjupningskurser
Instrument eller sång 2 100
Instrument eller sång 3 100
Estetisk kommunikation 2 100
Ensemble 2 100
Entreprenörskap 100
Summa: 2500 0 0